Skuad Selangor FC Belum Sempurna: Kinoshi Janjikan Kemasukan Pemain Baharu

Kuala Lumpur: Ketua jurulatih Selangor FC (SFC), Katsuhito Kinoshi, dengan jujur mengakui bahawa skuad yang dibentuknya belum sempurna menjelang sepak mula Liga Malaysia (Liga M) musim 2025/2026. Beliau memberikan bayangan bahawa pasukannya masih dalam proses pembentukan dan akan terus berusaha untuk memperkemaskan lagi skuad menjelang saingan musim akan datang.

"Skuad ini belum sempurna," pengakuan Kinoshi jelas menunjukkan bahawa masih ada ruang untuk penambahbaikan dalam pasukan. Walaupun beberapa langkah sudah diambil dalam pembentukan pasukan, Kinoshi menegaskan bahawa masih ada beberapa keputusan penting yang belum dimuktamadkan.


Skuad Selangor FC Belum Sempurna: Kinoshi Janjikan Kemasukan Pemain Baharu Menjelang Liga M 2025/2026




Masih Ada Ruang Untuk Penambahbaikan

Menurut Kinoshi, penambahbaikan skuad masih lagi dijalankan dan ia tidak menolak kemungkinan adanya kejutan saat akhir, termasuklah kemasukan pemain baharu ke dalam pasukan. "Belum lagi (berpuas hati). Kita perlukan masa. Saya tidak boleh komen banyak kerana senarai rasmi belum diumumkan lagi," katanya mengulas perkembangan skuad.

Jendela perpindahan pemain masih terbuka, dan Kinoshi tidak menolak kemungkinan terdapat lebih banyak pemain baru yang akan disertakan dalam skuad Selangor FC menjelang musim baru. Beliau turut menjelaskan bahawa bola sepak adalah sukan yang penuh dengan kejutan, dan segala keputusan sebenar hanya akan dapat diketahui setelah jendela perpindahan ditutup.


Kemasukan Pemain Baru untuk Memperkukuh Skuad

Setakat ini, Selangor FC telah membawa masuk beberapa pemain baru sebagai persiapan menghadapi musim Liga M yang semakin sengit. Salah satu nama terbaru yang disahkan adalah Picha Autra, pemain sayap Thailand, yang dilihat sebagai pemain yang dapat memperkukuhkan serangan pasukan Red Giants untuk musim 2025/2026.

Selain itu, Noor Al-Rawabdeh dan Mohamad Abualnadi, dua pemain import yang telah terbukti kemampuannya, juga akan kekal bersama Selangor FC untuk musim ini. Mereka dijangka akan memperkuatkan lagi bahagian tengah dan pertahanan pasukan.


Spekulasi Penyerang Brazil Chrigor Moraes

Terdapat juga spekulasi yang mengaitkan Selangor FC dengan penyerang Brazil, Chrigor Moraes, yang dikatakan hampir pasti menyertai pasukan setelah meninggalkan Buriram United dan PT Prachuap di Liga Thailand. Sekiranya spekulasi ini benar, Chrigor Moraes akan menjadi tambahan yang penting dalam bahagian serangan untuk menghadapi persaingan yang lebih sengit dalam Liga M musim ini.


Persaingan Liga M yang Sengit

Dengan saingan Liga M 2025/2026 dijangka lebih sengit dan mencabar, Selangor FC berusaha keras untuk membentuk skuad yang mantap. Penyokong setia Red Giants sudah pasti menantikan detik pengumuman rasmi mengenai barisan penuh skuad, yang mungkin akan disertai oleh kejutan besar dalam kalangan pemain yang akan dipilih untuk musim baru.


Kesimpulan: Selangor FC Bersiap Sedia untuk Musim Baru

Selangor FC kini dalam proses memperkemaskan skuad untuk menghadapi Liga M 2025/2026, dengan beberapa pemain baru sudah diserap masuk. Walaupun Kinoshi mengakui bahawa skuad belum sempurna, keputusan akhir mengenai pemain baharu masih menanti, dengan kejutan yang mungkin berlaku menjelang jendela perpindahan ditutup.

Dengan sokongan daripada pemain import yang berpengalaman dan pemain muda berpotensi, Selangor FC dijangka akan menjadi salah satu pasukan yang kuat dalam saingan musim depan.


Baca Juga