"

Komen Juri Persembahan Gegar Vaganza 2021 Minggu 2. Selsai persembahan minggu kedua dah ni. minggu ini masih tak ada penyingkiran. Pasukan NICO telah mendapat tempat terakhir. Manakala Aliff Aziz masih mengekalkan takhtanya sebagai juara minggu kedua. Ini merupakan kemenangan kedua berturut-turut aliff tau. Jom baca Komen Juri Persembahan Gegar Vaganza 2021 Minggu 2 di bawah.


Komen Juri Persembahan Gegar Vaganza 2021 Minggu 2


Komen Juri Persembahan Gegar Vaganza 2021 Minggu 2


1. Aliff Aziz - Kasih Tak Sampai (81%)


" Different class, jarang dengar orang menyanyi macam ni, sangat dinamik. penyanyi yang memahami isi hati penyanyi. -Tok Ram.


Saya waktu diberi lagu berdasarkan penyanyi. saya study. Lagu ini berat. harus penjiwaan ,rancunnya di chorus. Overall grande! Pertahankan dan tingkatkan lagi. Hetty.


2. Adibah Noor - Istana Menanti (72.8%)

" Tak malu menyanyi dan menjadi diri sendiri - Tok ram.


p/s : tekan f5/ refresh sampai live muncul ya/

Anda Fans Gegar Vaganza? Jom Join group fb >> Gegar Vaganza Fans << untuk live streaming.


3. Nikki - Drama (71.7%)


" saya gembira GV kali ini ada penyanyi best-best. Saya taka ada isu seorang penyanyi lagu 3 orang. yang penting tahu ambil kalau overlap.


ada off sikit, saya faham lagu ini tak mudah. Pitching nice. i love the perfromance


ini lagu sendiri, kamu dah jiwai lagu ini milik kamu. Untuk berikutnya, cuba. lagu orang pun kamu makan. dapat tembakannya- hetty


4. Suki - Kisah Cinta Kita (69.7%)


Pitching tak ada masalah, ada sikit nasal. Kalau buang lagi baik- tok ram.


Menyanyi ni seperti bercerita. Baca lirik dulu jadi boleh masuk. Kelebihan kamu, chorus sampai habis makanan kamuu. Tak salah tapi lebih suka stand mic. Kabel tak cantik. Overall bagus-hetty.

5. Upiak - Parah Parah (69.6%)


" dalam pertandingan harus pertahankan konsisten. Lagu ini berlainan sekali. tak ada waktu bernafas dengan tarian lagi. Next week lebih lagi- hetty.


6. SA.YA - Gerhana (66.2%)


Pandai sembunyi kelemahan. Lintang pukang. Boleh melawak, sisa sisa orang lama menyanyi, kita tak dapat cari macam ni. next week nak lebih serius, serlahkan nyanyian. Sekarang ni boleh enjoy. huru hara pandai sembunyi -tok ram


ini pertandingan saya lihat suara. Malam ini lagu dan kostum juwai. Chorus patut saling komunikasi. Overall terhibur. -hetty.


Saya sangat suka persembahan malam ni. enjoy. korang master of cover. saya nampak yassin lebih menyerlah dari apek. bila duet kena balance. kalau tak yang menyerlah lagi orang suka. Harmoni kurang sikit. konsep saya suka - tok naz.


7. Aweera - Andai Ku Bercinta Lagi (64.7%)


Nada tinggi jelas powerful. hati-hanti dengan mid register. Saya nak aweera cuba genre lain dan nak tengok kreativiti kamu- tok naz.


8. Shidee - Malam (61.1%)


saya terkesima sebab sekian lama tak dengar shidee.seperti kata bonda lagu ni cuba bercerita yang hilang adik-beradik. Dapat bantu penghayatan. penyampaian lagu, saya akan terpaut - tarmimi seriegar.


9. Bandi Amuk - Untukmu Sayang (60.8%)


saya memang kagum dengan penampilan kamu, setiap penyanyi melontar suara kuat mulut ternganga. tapi suara bandi keluar ikut mana? walaupun di usia lebih kurang tapi tenaga masih kuat - tarmimi.


Dalam semua lagu kita bercerita, ada part perlu glowing tapi awal-awal jangan bagi suara rocker. setiap lagu ada konsentrasi dan racunya- hetty


10. Azan Scan - Sekelip Mata Kau Berubah (60%)


suara you muda. ada kawalan yang baik, jelas dan terang tapi tak ada aspek wow. Menjadi cabaran untuk you jadi relevan pada masa kini dari aspek muzik dan gaaya. overall jangan terlalu selamat, ambil risiko" tok naz.


11. Ani Maiyuni - Selangit (56.7%)


Kamu memang genre dangdut tapi selepas ini jangan ambil genre sama saja. malam ni saya berikan komen objektif. hati-hati kawaalan suara kerana banyak tone flat.


kamu haru menjiwai lagu kerana kamu dan muzik kurang harmoni. Jangan separuh-separuh- hetty


kamu kena steady bila menyanyi, kena sustain note. saya suka bila tukar melodi lati cuma kena lebih sikit. mid register lebih sedap. tok naz.




12. Fazley Yaakob - Laguku Untukmu (56%)


cara nyanyian feel terlalu kuat itu bahaya nafas tak konsisten. banyak nada sharp & flat. ada sikit kejar-kejar, patut perlahankan tempo. sampai tak dapat eksperesi- hetty


13. NICO- Kaulah Gadisku (52.9%)


ketiga-tiganya okey tapi beberapakali terkucil sikit. apa yang diusahakan tahniah semoga bertambah elok lagi- datuk tarmimi.

Senarai lagu minggu ke 3 - Lagu gv minggu 3

saya rasa selepas bertahun nyanyi permsembahan kurang menyengant. kurang matured. sycronization grup kurang, last week lagi energetik dan fun- tok naz.

Previous Post Next Post