Cerekarama Kasih Tau Foo Fah (TV3)

Cerekarama Kasih Tau Foo Fah (TV3). Mesti ada yang pernah tengok cerekarama ni kan. Bagi yang tak tahu, cerita ini dicipta sempena sambutan hari malaysia tau. Antara pelakon utama cerita ini adalah Michael Ang, Mior Darwish dan Sharifah Sakinah . Tahun lepas sempat tengok sikit cerita ni sebab tarikh tayangan pertama cerita ini adalah pada 19 september 2020. Tahun ini, tarikh tayangannya adalah pada 18 September 2021 sabtu ini. Berikut merupakan info berkaitan Cerekarama Kasih Tau Foo Fah dibawah. Waktu tayangnya bermula jam 9 malam. 


Cerekarama Kasih Tau Foo Fah (TV3)


Cerekarama Kasih Tau Foo Fah (TV3)

Telefilem ini mengisahkan tentang Sejak kecil Fikri terpisah dengan keluarganya angkara kemelut hidup. Fikri tidak tahu apa sebenarnya berlaku, tetapi apabila dia bertanya kepada emaknya. jawapannya adalah lari saja dan jangan toleh belakang.

Hinggalah dia ditemui oleh Ah Leong, seorang penjaja tau foo fah. Mampukah Fikri kembali bersatu dengan keluarga kandungnya?

Aku nak kongsikan cerita best. Nak tahu nama dia apa? Telefilem Racun Suami Jahanam. Memang best tau cerita tu.

INFO DRAMA

Korang tahu tak siapa penulis skrip cerita ni? Beliau adalah Ellyna Ahmad. Cerita menarik ini di arahkan oleh raja Mukhriz dan dijayakan oleh Eleven Field Creative Sdn Bhd.

Watak dalam cerita ini, Micheal ang sebagai Ah Leong, Mior Darwish sebagai Fikri dan Sharifah sakinah sebagai Emak.

Pelakon lain yang turut sama menjayakan jalan cerita ini adalah Pekin Ibrahim, Sharifah Shahora, Jimmy Choong, Phoebe Tan, Shukri Yahaya

Jangan lupa tau tonton cerekarama ini sempena hari malaysia 2021 ini. Selamat menonton!.


Previous Post Next Post