Biodata Iman Troye (Iman Alyssa Sahabudin) Instafamous Malaysia

Biodata Iman Troye (Iman Alyssa Sahabudin) Instafamous Malaysia. Nama ' Iman Troye ' mungkin masih baru dalam dunia seni kita. Namun di Instagram, Iman troye merupakan instafamous yang terkenal di Malaysia. Pengikutnya sudah mencapai 1.2 Juta tau!  Iman Troye atau nama sebenarnya adalah Iman Alyssa Sahabudin selain terkenal di Insta, Dia juga kerap membuat cover lagu di youtube. Dan terbaru, Iman sendiri keluarkan single bertajuk 'TEMAN' yang sudah mencecah 12 juta tontonan. Jom kita berkenalan dengan membaca biodata Iman Troye di bawah ini ya. 


Biodata Iman Troye (Iman Alyssa Sahabudin) Instafamous Malaysia




Biodata Iman Troye (Iman Alyssa Sahabudin) Instafamous Malaysia

Berikut dikongsikan maklumat berkaitan Biodata Iman Troye (Iman Alyssa Sahabudin) untuk rujukan anda.

Nama Penuh: Iman Alyssa Sahabudin
Nama Panggilan: Iman Troye
Umur: 18 tahun (2020)
Asal:  Selangor.
Tarikh Lahir : 25 Disember 2002
Warganegara: Malaysia
Agama: Islam
Bangsa: Melayu
Pendidikan: -
Kerjaya: Instafamous, Model, Penyanyi
Lagu Single: Teman (2020)
Laman Sosial:

Sumber Foto: IG Iman Alyssa

Iman merupakan bekas pelajar Sekolah Menengah Kebangsaan Bandar Tasik Puteri, Rawang, Selangor. Selain itu, pernah menjadi model sambilan untuk jenama pakaian muslimah tempatan, iaitu Leeyanarahman.

Iman dapat gelaran sebagai 'Nabila Razali 2.0' kerana vokalnya yang hampir mirip dengan beliau.

Biodata Iman Troye (Iman Alyssa Sahabudin) Instafamous Malaysia

Dari mana dapat panggilan troy tu? Mula-mula, iman dikenali dengan nama panggilannya 'Iman Troy' sejak beliau berumur 14 tahun lagi. kiranya dah lama lah kan. Kita jer baru tahu. hehe.

Baru-baru ini, Iman telah dikecam kerana berbaring atas pokok di sekitar kawasan River of Life milik Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) semasa menjayakan penggambaran jenama fesyen muslimah milik Leeyanarahman.

Oh ya! aku ingat! Dulu ada satu video siti Sarah iatu Isteri Shuib seppahtu ada buat kejutan dekat Iman Troye di sekolah dia ketika dia ambil peperiksaan SPM pada tahun 2019. Fuhh memang terkenal lah dak iman ni.


Biodata Iman Troye (Iman Alyssa Sahabudin) Instafamous Malaysia

Semoga, adik Iman Troye dapat teruskan kerjaya sebagai penyanyi dan juga social media influencer yang baik sampai bila-bila. Teruskan buat baik dan jadi penyebab kepada orang lain juga buat baik. 

Semoga berjaya!

Related Posts

Previous Post Next Post