Senarai Penuh Peserta Gegar Vaganza 2020 (Musim 7)

Senarai Penuh Peserta Gegar Vaganza 2020 (Musim 7). Baru-baru ini telah diumumkan senarai peserta gegar vaganza musim ke 7 di Sidang media khas mereka. Memaang setiap tahun, pasti ramai yang menantikan untuk mengetahui peserta yang akan bertanding. 

Sekarang ni dah diumumkan dah semua peserta tersebut. Baik. Sebelum itu, jom kita recap balik gegar vaganza 2019 yang lalu. Hadi Mirza dan Naqiu merupakan juara bersama buat kali pertama dalam pertandingan tersebut.

Jom tengok! Persembahan battle Hadi Mirza dan Naqiu dalam GV 6. Tengok di sini (klik).

Agak-agak nya siapa peserta gegar vaganza 2020 ni ya? hehe suspen lak..

Senarai Penuh Peserta Gegar Vaganza 2020 (Musim 7)


Memang waktu tu persaingan memang sangat sengit sehinggakan menyukarkan mereka memilih siapa juara pada musim tersebut .

Senarai Penuh Peserta Gegar Vaganza 2020 (Musim 7)

Seramai 14 orang peserta yang akan bertanding dalam musim ketujuh ini. Mereka adalah ..

Single

1. Mus May.

Beliau merupakan seorang penyanyi rock dari Kumpulan May serta seorang pencipta lagu dan penulis lirik lagu. 

2. Noraniza Idris

Noraniza Idris merupakan seorang penyanyi, penerbit, penggubah lagu, penulis lirik yang terkenal di Malaysia. beliau merupakan salah seorang penyanyi Malaysia terbaik yang berjaya melahirkan album solo di setiap 4 dekad.


3. Yantzen 

Beliau merupakan penyanyi utama kumpulan Rusty Blade akhir 1980-an ia sebuah  kumpulan yang berasal dari Singapura. Antara album mereka adalah Ikrar Perwira pada 1985, Rintangan Hidup Dunia (1986), Berat (1988) dan Awas (1989).

Album terakhir mereka adalah album Awas pada 1989.


4. Ayu OIAM.

Ayu merupakan seorang penyanyi wanita yang menjuarai pertandingan menyanyi realiti One in a Million musim kedua.


5. Rozita Izlyn

Pernah dicalonkan sebagai Artis Baru Terbaik (Wanita) dalam Anugerah Industri Muzik ke-4 pada tahun 1997, tetapi tewas di tangan Siti Nurhaliza yang ketika itu tengah terkenal dan viral.


6. Haslienda.

Beliau merupakan seorang penyanyi yang berasal Klang, Selangor.  Lagu hit beliau adalah Sehati Dan Sejiwa pada tahun 1998


7. Linda Nanuwil

Linda merupakan Naib Juara Akademi Fantasia Musim 2. Kalau anda masih ingat. Dia diserap masuk setelah tersingkir pada Minggu ke-8. 

Senarai Penuh Peserta Gegar Vaganza 2020 (Musim 7)



8. Asyira

9. Cliff Umar (vokalis Projek Pistol)

10. Oja

11. Aju (vokalis kumpulan Success)

12. Nomad

Kumpulan

13. Eva

14. Indigo

Bagaimana pendapat anda mengenai peserta gegar vaganza 2020 ini? Best ke tidak?

Senarai Penuh Peserta Gegar Vaganza 2020 (Musim 7)


Semuanya nama-nama besar yang pernah mewarnai industri musik tanah air. Tapi aku tertarik dengan penyertaan Kak Ani kita atau Noraniza idris dalam gegear vaganza 7 ini. Tak sabar nak tengok lagenda kita menyanyi di atas pentas pertandingan nanti.

Dengan pengumuman ini, maka kita pasti gegar vaganza 2020 akan mula bersiaran selepas program big stage 2020 tamat.

Dalam 3 atau 4 minggu lagi. Jadi bersabar lah yer. hehe.

Jomlah kongsikan Senarai Penuh Peserta Gegar Vaganza 2020 (Musim 7) ini di facebook korang yer..


Related Posts

Previous Post Next Post