Cara semak invalid trafik untuk adsense

Cara semak invalid trafik untuk adsense. hari ini kita sembang sikit pasal adsense. lama juga aku tak cerita pasal blog dekat blog ni kan. selalu aku update pasal drama, tips dan panduan je kan. kali ini aku nak cerita sikit pasal apa yang aku alami pada awal bulan ogos ni. Aku dah mula cuak dengan perubahan yang berlaku, entah lah sebelum ni jarang naik sampai banyak ni, ini pertama kali tau.

Mesti korang tertanya-tanya apalah yang aku maksudkan tu . hehe saja nak main dengan emosi korang sikit. ceehh.  sebelum ni, invalid trafik untuk adsense aku tak sampai satu dollar pun. hanya sen-sen dolar sahaja, tapi untuk bulan julai , harga dia naik kepada 2 usd atau 2 dollar.

baca juga: 10 cara tingkatkan trafik blog dengan mudah dan cepat

fuhh banyak tu !

ye sebab tu aku terkejut comel ni. sebelum tu aku nak tau korang tahu ke nak tengok benda tu macam mana ?  kalau tak tau, boleh rujuk gambar di bawah .

Cara semak invalid trafik untuk adsense 


cara nak tengok ni mudah jer, korang hanya pergi ke bahagian payment adsense korang, kemudian korang klik ' view payment ' dan tengok dekat jumlah yang di muat naik mengikut bulan yang di sediakan. pastikan adsense korang dah lebih sebulan baru boleh tengok.



Cara semak invalid trafik untuk adsense
Cara semak invalid trafik untuk adsense

gambar atas ni tak loading tau . hehehe

Cara semak invalid trafik untuk adsense
Cara semak invalid trafik untuk adsense


Sebab apa aku risau dengan invald trafik adsense ni ?


sebabnya adalah dia tolak jumlah yang korang dapat bulanan. macam contoh sebulan korang boleh dapat 100 usd, di sebabkan invalid trafik ni, 100usd korang tu akan di tolak jumlahnya dengan invalid trafik. kan dah rugi tu.

blog aku ni bukan selalu boleh cashout, nak tunggu pun macam nak tunggu awek ja. lama kemain. hehe jadi ini antara benda yang perlu di titik beratkan agar dia tak merugikan kita

korang pergi lah semak invalid trafik adsense korang pulak, tengok berapa banyak yang korang kena tolak . hehe itu ja untuk kali ni. harap bermanfaat lah ya.

baca juga : koleksi tutorial adsense untuk blogspot

Related Posts

Previous Post Next Post