TERKEJUT TENGOK HARGA BARANG NAIK

TERKEJUT TENGOK HARGA BARANG DAH NAIK | Baru-baru ini sewaktu kenaikkan harga minyak, ramai yang telah siap sedia untuk menghadapi kenaikkan harga barang . Mulanya aku ingat benda tu tak jadi .

tapi kisah yang berlaku semalam menyebabkan aku menepuk dahi sendiri .

Selalunya , aku pergi giant beli barang yang sama sebabnya aku tolong belikan mengikut senarai yang mak aku telah tulis . jadi semua barang hampir sama setiap kali aku di minta untuk beli barang di giant.
betulke harga barang naik ?


jadinya aku tahulah harga barang tersebut .

nak di jadikan cerita semalam (15 feb 2017 ) aku pergi ke giant juga untuk beli barang yang sama , tapi bila tengok harga dia. pergh dah naik . aku tak pasti , ia naik sampai bila-bila atau hanya sementara sahaja .

tapi memang terkejutlah bila tengok macam tu . kita ni rakyat biasa ja , bila ada kenaikkan macam ni menyebabkan perjalanan kewangan kita pun tergugat juga. betul tak ?.

Next time, aku nak tengok balik sama ada harga barang tu kekal atau turun . Sebelum ini barang tersebut pernah di turunkan harganya ketika promosi, tetapi bila naik balik dia tak naik semacam harga sekarang ni .

dulu 13 ringgit lebih, kalau turun jadi 9 ringgit lebih , sekarang naik naik jadi 14 ringgit lebih. dulu kalau naik dari 9 ringgit tu akan sampai ke 13 ringgit lebih ja. tu yang aku hairan tu .

Bukan apa, cuma terfikir mungkin ada di antara kita yang tak mampu nak beli bila kenaikkan harga barang yang mendadak . minyak naik, barang naik . macam mana nak berjimat ?

Agak-agaknya kita kena amalkan petua rezeki ni kot baru rezeki kita banyak . tapi bila amalkan ada ja orang tu nak ambik balik. ermm

harap lepas ni harga barang tu turun balik. kan. ituja lah aku nak membebel pagi ni. hehe

Sekian .Previous Post Next Post