VIRAL GAMBAR PEMUDA TURKI MASIH GUNA KERETA PROTON !

GAMBAR PEMUDA TURKI MASIH GUNA KERETA PROTON ! | Sinar Harian ada melaporkan mengenai Jenama Proton yang masih lagi " hidup " di Turki . Kita tahu jenama Proton merupakan jenama yang terkenal di dalam dunia Islam . Jadi tak mustahil proton mampu untuk berada di sana .

Kisahnya adalah apabila penulis laporan berkenaan terkejut apabila melihat masih ada kereta model proton di turki . Malah di sana juga ada Kelab Proton Turki .

Ramai yang beranggapan untuk menyokong Proton adalah kerana ia jenama keluaran Negara Islam . jadi kepentingan untuk menyokong adalah tinggi dalam kalangan ummat Islam .

Malah kekuatan yang ada pada Proton sendiri dari segi Kualitinya dan hasil kerjanya menjadikan ia di minati oleh negara arab.

Jom aku kongsikan gambar dari Sinar Harian .

GAMBAR PEMUDA TURKI MASIH GUNA KERETA PROTON !


VIRAL GAMBAR PEMUDA TURKI MASIH GUNA KERETA PROTON !

Pemuda turki dan proton


Pengalaman aku di Mesir dahulu, ramai orang arab di sana menyangka yang Proton ini berasal dari China . Mungkin nama Malaysia tidak terkenal di mesir kot . hehe

Apa-apa pun menjadi kebanggaan kita apabila ke negara orang dan melihat produk jati anak tempatan di sana. sebagai contoh VIRAL GAMBAR PEMUDA TURKI MASIH GUNA KERETA PROTON ! ini .

Sekian .

1 Comments

Previous Post Next Post