16 BANK-BANK ISLAM DI MALAYSIA !

Senarai bank-bank islam di Malaysia | Zaman Pemerintahan Mantan Perdana Mentri kelima iaitu Tun Abdullah Ahmad Badawi yang membawa pendekatan Islam buat rakyat Malaysia ternyata membuahkan hasil yang baik dalam menyampaikan Islam kepada Rakyat Malaysia. Sebelum ini, agak tenggelam mengenai kepentingan menggunakan bank-bank yang mempraktikkan islam atau bank yang mengikut panduan islam yang betul .Segalanya berubah , hasil usaha Pak lah, kita dapat melaksanakan islam dengan lebih baik terutamanya dalam bidang ekonomi.

Masyarakat juga kembali sedar mengenai kepentingan menggunakan bank-bank islam dalam urusan jual beli mereka. Dengan banyaknya permintaan, kini kita ada 16 bank-bank islam di Malaysia. Berikut merupakan senarai Bank-bank Islam di Malaysia .( Sumber : Laman Web Bank Negara )senarai bank-bank islam di Malaysia


Senarai yang di kongsi ini kali terakhir di update pada 7 october 2015 . Mungkin sekarang sudah ada banyak bank-bank islam yang lain. Nanti saya update yang latest mengenai senarai bank-bank islam di Malaysia kalau saya jumpa . saya rujuk laman web bank negara untuk senarai di atas. Semoga bermanfaat .

Sekian.


1 Comments

Previous Post Next Post