PRAY FOR TURKEY : DOA UNTUK TURKI !


PRAY FOR TURKEY I Semalam telah di laporkan satu lagi serangan bom keatas Istanbul Turki . Sebelum ini serangan bom di Ankara juga terletak dalam wilayah Turki .Kejadian serangan bom ini merupakan satu isu yang perlu di pandang serius oleh masyarakat dunia.

Masyarakat Dunia seperti dia membisu apabila Turki di serang. Berbeza jika di bandingkan dengan serangan di Perancis baru-baru ini. Kenapa Masyarakat dunia membisu ? adakah rakyat di Negara Islam TUrki bukan manusia ? atau kerana mereka islam , jadi mereka layak untuk di perlakukan sedemikian rupa ?

PRAY FOR TURKEY : DOA UNTUK TURKI !

Itulah realiti yang berlaku hari ini . Bila negara Islam di serang dan di bom , masyarakat dunia menyepikan diri. Apabila mereka yang di bom, satu dunia heboh , termasuklah orang islam sendiri menghebohkan berita itu dan menyokong mereka. tetapi bila negara islam sendiri di bom, di mana anda wahai orang Islam ? kenapa diam ?

Turki merupakan salah satu negara yang menjadi kebanggaan orang Islam kini . Mereka terkenal dengan sejarah yang hebat dalam membina dan mengembangkan Empayar turki Uthmaniyah . Kini mereka juga terkenal dengan kelantangan mereka membantu negara Islam Palestin ketika masyarakat dunia lain membisu .

Ayuh sahabat-sahabat , Islam ini hebat .Bangunlah dan rasailah kemulian bila bersama dengan islam. Bagi aku, Serangan di turki tidak lain hanya untuk menjatuhkan kerajaan islam yang di pimpim oleh Erdogan . Kehebatan erdogan membina empayar turki ketika ini menjadi kegerunan kepada musuh-musuh Islam.

Kita doakan kepada sahabat-sahabat kita di turki supaya mereka kuat dan istiqomah dengan negara Islam yang telah mereka bina ini. Kami di Malaysia akan sentiasa menyokong anda. Pray For Turki : Doa Untuk Turki .

sekian.


Previous Post Next Post