Apabila cuti sekolah kembali !


AKTIVITi CUTI SEKOLAH I Sesi Persekolahan 2015 telah melabuhkan tirainya. Maka bermula lah cuti sekolah akhir tahun yang di tunggu-tunggu oleh adik -adik kita . Cuma apa yang akan berlaku adalah, ibu bapa akan kembali pening dan risau bila cuti sekolah bermula. Risau anak-anak mereka tak da aktiviti nak buat.

cuti sekolah

          

Ada pula ibu bapa yang risau, anak mereka banyak sangat aktiviti sehinggakan tak boleh dan tak reti balik rumah. Seeloknya, ibu bapa, just tanyakan anak-anak aktivit harian mereka. dan follow up dari masa ke semasa.tak lah nampak seperti mengongkong mereka. betul tak ?


Cadangan aku untuk ibu bapa yang masih mencari aktiviti yang perlu di lakukan untuk anak-anak sempena cuti sekolah ini. Korang boleh bawa anak-anak ke Petrosains di Kuala Lumpur . Petrosains kini menawarkan satu program atau satu pameran mengenai ILUSI .

Yang keduanya adalah korang tahu, IKEA CHERAS sudah di buka ? haaaa,korang boleh ajak anak-anak korang berjalan-jalan di sana. kalau ada duit lebih, gi shopping sekali. hujung tahun ni kita kena banyak berjimat. untuk keperluan sekolah pada tahun hadapan pula. kenapa aku suruh korang pergi IKEA cheras ? sebab nya ada di sini. korang baca 10 kelebihan IKEA CHERAS yang kita sendiri tak tahu.

Sebagai penutupnya, isilah masa cuti sekolah anak-anak ini dengan sebaik mungkin. ada juga kelas-kelas al-quran untuk yang beragama islam di lakukan di masjid-masjid. Kem kepimpinan dan sebagainya. kita hanya perlu menyertainya sahaja.semoga cuti sekolah anak-anak kita terisi dengan baik.

sekian.


1 Comments

Previous Post Next Post