2 Perkara Lebih Mahal dari Dunia dan Isinya !


2 Perkara Lebih Mahal dari Dunia dan Isinya ! | Assalamualaikum !! wah, malam nih ubai buat entri lgi laa.. hehe..esok cuti lagi..kekeke.. tp short entri jaa..korang nak tau 2 perkara Yg Lebih Mahal dari dunia dan Isinya ??

Kata Rasulullah : bila kamu bngun pagi dan kamu dpt 2 benda ni yg mana harga dua benda ni lebih besar dari dunia dan isinya..
1 . Bila kamu bangun dri tidur , kamu dpti seluruh anggota badan kamu berfungsi sperti biasa.
2. Apabila ada makanan , dan kamu boleh memakan ia.
**1. bersyukur bila bngun pagi , anggota badan kita masih berfungsi . byngkan klau kita bngun pagi , tngn kita tk leh angkat, kaki kita tk leh gerak..
2. bersyukur bila kita ada makanan dan kita boleh makan ia..itu nikmat sbnrnya.. bayangkan klau kita ada makanan tp kita tk leh nk makan..cm mana keadaan kita ktika itu ??

Jom renungkan balik. apa yang telah kita buat dan apabila kita fikir macam tu yakni fikir yang kita bangun pagi,sihat tubuh badan, dan bila kita nak makan kita mampu makan,maka.insyaallah kita akan jadi org yg bersyukur..bangun awal pagi, bila masuk waktu subuh , terus solat subuh. tanda kita bersyukur kepada ALLAH . Peringatan Allah kadang-kadang datang dari orang yang kita tak kenal dan dari cara yang kita sendiri tidak tahu ia datang dari mana .


2 Perkara lebih Mahal dari Dunia dan Isinya

Diharap entri 2 Perkara lebih Mahal dari Dunia dan Isinya ini dapat membuka hati kita semua dalam menerima sesuatu kebaikan dan ilmu untuk kita amalkan Insyaallah .

P/S : tgh tunggu segmen ubai habis.. hehe..11.59 malam nih ^^
Previous Post Next Post