Biodata Wafariena Roslan Watak Nurul Ain Dalam 7 Hari Mencintaiku 2. Siapakah pelakon Wafariena ni? Siapa watak nurul ain dalam 7 hari mencintaiku 2? Haa. Dia adalah orang yang sama. Wafariena merupakan pelakon bagi watak nurul ain yang di sayangi oleh Mak Leha dalam drama tu.

Hehehe Mesti korang kenal kan. Jadi kalau korang nak tahu siapa dia dengan lebih mendalam, jom kita baca biodata Wafariena ini dekat bawah ni ya.


Biodata Wafariena Roslan Watak Nurul Ain Dalam 7 Hari Mencintaiku 2

Biodata Wafariena Roslan Watak Nurul Ain Dalam 7 Hari Mencintaiku 2


  1. Nama sebenarnya, Wafariena binti Roslan.
  2. Nama Artis, Wafariena Roslan.
  3. Berumur 25 tahun.
  4. Lahir pada 19 Julai 1995.
  5. Asal dari Pulau Pinang.
  6. Bergiat dalam dunia seni sebagai seorang pelakon, penyanyi dan model.
  7. Single pertama berjudul Carilah Aku dan dilancarkan pada November 2019.
  8. Drama dan Filem lain lakonan Wafa adalah Buntat, drama 7 Hari Mencintaiku 2 dan telefilem Kisah Seram Hostel.


Wafariena Roslan Watak Nurul Ain Dalam 7 Hari Mencintaiku 2


Wafariena lebih mesra dipanggil Wafa ini mempunyai fizikal tinggi lampai. Kalau tengok dalam drama 7 hari mencintaiku 2 tu pun boleh nampak dia ni tinggi orangnya. hehe.

Dia mula berjinak-jinak dalam bidang seni suara sejak usia lapan tahun dan pernah membintangi beberapa buah muzik video.

Pendek kata, Wafa memang mempunyai bakat dalam dunia seni tanah air.


Biodata Wafariena Roslan Watak Nurul Ain Dalam 7 Hari Mencintaiku 2

Tak sabar nak tengok dialog dia dalam 7 hari mencintaiku 2. Awal-awal ni tak banyak dialog dia. Asyik jadi mangsa keadaan ja. hehe

Bagi korang yang nak ikuti perkembangan Wafa, korang boleh follow Instagram wafa di sini (klik).

Semoga karrier wafa terus sukses ya.

Jangan lupa kongsikan Biodata Wafariena Roslan Watak Nurul Ain Dalam 7 Hari Mencintaiku 2 ini di facebook anda ya.

Terima Kasih.



Previous Post Next Post