Type something and hit enter

author photo
By On
Markah Dan Kedudukan Peserta Gegar Vaganza 2018 Minggu 7. Selesai sudah persembahan minggu separuh akhir gegar vaganza 2018 ini.

Makin dekat dengan pentas Final, makin banyak pula drama yang berlaku.

Minggu ke 7 ini pun ada drama yang berlaku. Antaranya adalah Zamani lupa lirik ketika menyanyikan lagu Dekat Padamu.

Ramai terkejut. Tapi betul ke lupa lirik ?

Datuk Ramli MS pun tak mau komen apa-apa masa persembahan zamani yang pertama.

Kedudukan Peserta Gegar Vaganza 2018 Minggu 7



Tapi Zamani berjaya kembali di persembahan keduanya.

Nak tahu markah para peserta gegar vaganza untuk minggu ke 7 ?

jom baca di bawah.

Markah Dan Kedudukan Peserta Gegar Vaganza 2018 Minggu 7


1.Noryn Aziz 71.5%

a) Dahsyat

Datuk Khadijah Ibrahim - Saya suka sebab awak menyanyi dengan ikhlas dan penuh penghayatan.

b) Cintaku 100% 

Datuk Ramli MS - Tak payah cakap lah... Tawar!


2.Amelina 67.2%

a) Tua Mengejar Kita 

Datuk Khadijah Ibrahim - Best! Awak faham apa yang awak nyanyikan.

b) Kuch Kuch Ho Ta Hai

Datuk Ramli MS - Ringan sangat suara...macam pakai head voice saja...


3.Dia Fadila 66.4%

a) I Don’t Want To Miss A Thing

Datuk Ramli MS - Awal tu agak kurang energy, separuh yang akhir tu sahaja awak betul-betul menyanyi

b) Pematah Hati 

Datuk Yusof Haslam - Dari persembahan pertama, saya rasa ini lebih baik


4.Maya Ruslee 66%

a) Ikut Rentakku

Datuk Khadijah Ibrahim - Ada silap sikit tapi bagus kerana ikhlas dalam nyanyian

b) Tiada Kepastian 

Datuk Ramli MS - Sound very tired bila duduk tak sampai. Next time perlu berdiri.


Markah Dan Kedudukan Peserta Gegar Vaganza 2018 Minggu 7


5.Zamani 64.4%

a) Dekat Padamu 

Datuk Ramli MS - Saya tak nak komen apa-apa... Thank you

b) Di Matamu

Datuk Ramli MS - Kamu patut menyanyi begini dari minggu pertama kerana ini baru standard kamu


6.Billy Zulkarnain 61.05%

a) Mengenangmu

Datuk Yusof Haslam - Saya tengok kamu minggu lalu dan saya tahu kamu dua ada bakat. Saya menanti persembahan kedua kamu.

b) Mulanya Disini

Datuk Khadijah Ibrahim - Saya enjoy!Saya harap kamu ke final...


7.Hetty Sarlene 60.2%

a) Pencuri Hati 

Datuk Ramli MS - Satu saja saya nak cakap, kamu ada satu lagi persembahan, make sure all out!

b) Kemaafan Dendam Yang Terindah

Datuk Yusof Haslam - Persembahan pertama tadi dah lulus. Persembahan kedua ni feel seperti berlakon dengan memek muka dan vokal bagus.


8.Forteen 58.1%

a) Potret 

Datuk Yusof Haslam - Saya mengikuti Forteen... Saya akui kamu semua memang ada bakat. Saya mahu lihat lebih di persembahan kedua

b)Cinta Di Akhir Garisan 

Datuk Khadijah Ibrahim - Saya terhibur...persembahan kamu semakin baik setiap minggu

Sumber : Astro Gempak

PESERTA YANG TERSINGKIR PADA MINGGU 7

Dengan kedudukan ini , Forteen dan Hetty Sharlene terpaksa meninggalkan pentas gegar vaganza 2018 di peringkat separuh akhir.

Semoga mereka berjaya di luar sana

Forteen antara peserta yang paling banyak dapat kecaman peminat dalam Gegar vaganza kali ini. hehehe

kesian dekat diorang.

apa-apa pun good luck Forteen dan Hetty !

Jom like page kami >> Kata Ubaid << untuk info dan live streaming final gegar vaganza 2018.

Kita jumpa di pentas Final gegar vaganza 2018 minggu hadapan :) .

Jom komen dibawah

Comments
0 Comments

Click to comment