Type something and hit enter

author photo
By On
Cerekarama Akil & Juan TV3. Malam minggu ini seperti biasa untuk slot tv3 akan ditayangkan sebuah cerekarama yang bertajuk ' Akil & Juan '. Anda rasa cerita ini berkisar tentang apa? keluarga ke ? atau lain-lain. antara bintang pelakon yang terlibat dalam cerekarama ini adalah Shukri yahaya dan zarina zainuddin .

Sebelum itu, ini senarai pelakon cerekarama Akil & Juan.

Senarai Pelakon
Shukri Yahaya, Zarina Zainuddin. Syazwan Zulkifli, Boniface Uyan, Muhammad Shahidan Abdullah
Drama kali ini lebih berkisar mengenai semangat patriotisme sempena hari kemerdekaan dan hari Malaysia.

Sekali sekala tengok cerekarama macam ni best juga kan. hehehe

Asyik drama cinta-cinta jer..

Cerekarama Akil & Juan TV3


Sekarang ini, jom kita baca pula apa sinopsis cerekarama Akil & Juan.

SINOPSIS AKIL & JUAN TV3

Drama ini mengisahkan tentang Juan seorang anak kepada ketua rumah panjang di Sarawak. Ayahnya meminta dia menggantikannya setelah dia dewasa kelak. Tetapi Juan tidak mahu, dia nak jadi Askar dan berkhidmat untuk negara.

Setiap kali musim cuti sekolah Juan akan ke Kuala Lumpur untuk meluangkan masa bersama abangnya. Di Kuala Lumpur dia terlibat dalam aktiviti kemasyarakatan bersama-sama abangnya. Dari sini, dia berkenalan dengan Akil.

Kisah hidup akil ini tidak sama seperti Juan. Akil terpaksa berhenti sekolah kerana ibunya sakit.

Anda nak tahu apa yang akan terjadi kepada Juan dan Akil ?

Kalau nak tahu, anda perlu tengok cerekarama akil dan juan malam ini di tv3

Info Drama 

Tarikh : 15.9.2018
Masa : 9 Malam
Saluran : TV 3

Live Streaming.

Kami akan kemaskini link live cerekarama akil & Juan sebelum tayangan bermula.

link tv3 online - https://xtra.com.my/ms/livetv

Jom like page kami >> Kata Ubaid << untuk live streaming.


1 comments:

Click to comment