Type something and hit enter

author photo
By On
Hai ~!! Sempena PRU 14 kali ini, aku nak kongsikan cara buat semakan daftar mengundi untuk anda yang belum buat semakan lagi. Tahun 2018 telah dipilih sebagai tahun mengundi bagi rakyat malaysia,

semestinya sebagai rakyat, kita kena cakna dengan apa yang berlaku di sekeliling kita terutamanya melibatkan hari-hari penting dalam negara.

Pendaftaran untuk mengundi telah dibuka sebelum ini.
tapi masih ramai tak daftar.

geram aku bila baca ada 3.6 juta pengundi atas 21 tahun tak daftar.
penat orang buat kempen daftar mengundi jer..

kan

fuhh macam mana ni, masa depan negara ada dekat tangan kita. Jangan ambil mudah perkara-perkara macam ni.


Semakan Daftar Mengundi PRU14


Semakan Daftar Mengundi Pilihan Raya Umum ke 14 (PRU14)


Semakan daftar mengundi 2018 boleh di buat melalui beberapa cara. sila ikut langkah-langkah yang dikongsikan dibawah ini .

1. Secara Online .

Sila ke Pautan ini - Semak daftar mengundi online

isikan number i/c anda dan lihat status daftar mengundi anda.

Semakan Daftar Mengundi 2018
Laman web untuk buat semakan mengundi
Interface baru dari SPR adalah seperti di bawah:-

Cara Semakan Daftar Mengundi
Cara Semakan Daftar Mengundi

Mulai 16 April 2018, anda boleh menyemak lokasi mengundi anda dan juga tempat mengundi untuk PRU 14 nanti. 

sila buat semakan semula sebelum PRU nanti.

2. Melalui SMS

SPR <JARAK> SEMAK<JARAK> No I.c dan hantar ke 15888

→3. Aplikasi MYSPR SEMAK.

Muat Turun di sini .

Anda boleh guna 3 cara ini untuk membuat semakan tersebut.

aku yakin ramai akan buat semakan secara online kan.
aku pun buat online jer untuk semak daftar mengundi aku.

alhamdulillah,
disebabkan aku baru mendaftar baru ni , aku nak buat semakan sama ada aku layak untuk mengundi atau tidak.

dan permohonan aku diterima dan aku akan mula mengundi pada PRU 14 ini.

agak-agak nak undi siapa ya ?

hehehe

Selamat Mengundi !

jom kongsikan cara buat semakan daftar mengundi PRU 14 ni dengan kawan-kawan serta ahli keluarga yang dah boleh mengundi.

Mungkin diorang tak tahu lagi lokasi mereka mengundi dekat mana nanti.

terima kasih .

1 comments:

avatar

terima kasih atas informasi yang diberikan. lepas ni boleh la ready nak mengundi dekat mana.

Click to comment