Type something and hit enter

author photo
By On
CIRI MENARIK FACEBOOK ' LIST ' DI STATUS ANDA. Hai korang !! tahu tak yang dekat facebook ada ciri baru atau Features baru di bahagian status. Mungkin korang tak perasan kot sebab tak ramai yang guna benda ni. tapi bagi aku benda ni lawa dan cantik.

Fungsi list di status ini adalah untuk mencantikkan status kita jika isinya melibatkan point - point tertentu. dengan fungsi ini, korang lebih mudah untuk menetapkan keutamaan isi kandungan korang mengikut tertib dari 1 sehinggalah habis.

Cara buat facebook ' list ' ini sangat mudah. korang nak cuba tak ? jom aku kongsikan tutorial untuk korang yang nak cuba.. benda ni aku jumpa masa aku dok scroll status fb dekat Timeline aku. jadi nampak lawa jer. itu yang aku nak buat satu. hehe

TUTORIAL FACEBOOK LIST DI STATUS


1. Korang klik dekat bahagian status korang tu.
- dia akan keluar macam dalam gambar ni kan.



facebook status list features


- lepas tu, scroll sikit sampai korang jumpa perkataan ' List ' dekat bahagian yang sama tu.

2. Klik perkataan ' list ' tersebut.
- kemudian, pilih kategori status list yang korang nak buat.
- Jangan risau pasal tajuk, korang boleh edit sendiri jer lepas ni .

cara buat facebook list


3. Masukkan Isi Status korang.
- korang boleh isi bermula dari number satu sehingga habis isi yang korang nak masukkan .


cara buat status yang ada number di facebook

Fungsi EXTRA untuk perhatian korang.


a) Korang boleh edit tajuk List korang dengan hanya Double Click sahaja dekat bahagian tersebut.
b) Kalau korang padamkan isi atau point korang, dia akan berakhir dekat satu.
c) cara delete point dengan tekan ' x ' yang ada di hujung ayat tersebut.

d) ada dua jenis style , 1 - Nombor . 2- Titik Tebal
c) boleh ubah warna template status list korang mengikut kehendak masing-masing.

4. Selesai .

TIPS TAMBAHAN .

1. Aku cadangkan point yang korang buat nanti, jangan terlalu panjang sangat. sebab dia akan kelihatan kurang menarik.

2. 5 Point dah cukup menarik bagi aku lah. hehe

3. Pilih warna yang sesuai dengan isi korang. ini akan memudahkan maksud status tersebut sampai kepada pembaca.

Aku rasa itu sahaja ' cara nak buat status yang ada list di facebook ' . Mudah sangat kalau nak cuba.

❤ yang pasti, fungsi menarik ini lebih memudahkan kita bila berkomunikasi dengan kawan-kawan di facebook.

Guna baik-baik tau.
jangan spam TL orang sudah.

hahaha

korang !! kalau ada benda yang korang nak tahu, boleh sahaja komen dekat bawah ini. nanti aku tolong carikan dekat korang dan aku buat entri berkaitan persoalan korang tu untuk memudahkan korang buat rujukan nanti.

Semoga entri ini bermanfaat.
SILAKAN SHARE JIKA SUDI.


1 comments:

avatar

wah
baru perasan ada dekat status fb

Click to comment