Type something and hit enter

author photo
By On
Hari ni aku ada baca dekat facebook pasal smiggle. sejujurnya aku tak tahu isu dia berkaitan apa, dari pembacaan aku yang sikit-sikit ni , lebih kurang mengatakan yang anak-anak dekat sekolah tak mau berkawan dengan rakan yang tak guna sminggle. persoalannya apa itu Smiggle ni? aku pun tak tau.

jadi aku pun google jer lah.

korang nak tahu tak smiggle tu apa?


ni lah

apa itu smiggle


sebuah kedai yang menjual alat-alat tulis untuk budak-budak.
itu jer.

yang kesian nya kenapa sampai tak mau kawan dengan kawan yang tak ada smiggle ni pula. hehe
biasa lah budak-budak kan.

sebagai ibu bapa,
ajarlah anak-anak kita berpijak di bumi yang nyata.

kalau kita tak mampu,
bagitau anak-anak kita elok-elok.

insyaallah dia akan faham.

kalau pergi sekolah, nanti dia tak ada kawan.

budak sekolah kan ramai,
mesti ada punya.

ajarlah dia pilih kawan yang baik-baik.
tak kaya pun tak apa.

hehehe
apalah aku membebel ni.
niat nak cerita pasal smiggle ja.

last-last dah kemana pulak ni. hehe
maaf ya, aku hanya kongsikan nasihat aku jer.

aku terfikir, kita kena balik ke masa lampau untuk didik anak macam mana mak dan ayah kita didik kita kan.

kalau terlalu ikutkan trend pun , susah juga kan.

aku komen ni berdasarkan pendapat aku sahaja. tak ada kena mengena dengan isu yang berlaku dan yang viral tu ya. saja sembang kosong di petang hari. hehehe

maaf salah silap yo !


2 comments

avatar

laa.. ingatkan smiggle tue sejenis apps.. kat KKxda lagi nampak smiggle nie

avatar

ada baca gak sal smiggle ni. It it one of the trend gak la untuk budak2 skg. Macam iphone. Kalau tak guna iphone orang label macam2. Tapi betul gak la pasal cara didik anak tu. Smiggle ke ape ke it just an accessory je. Yang penting beli ikot kemmpuan and ajar anak2 untuk berkawan dengan ikhlas :)

Click to comment