Sedapnya Rasa Kopi Costa nii , Korang Dah Cuba ke...


costa Coffee malaysia

Pengalaman pertama kali minum dan rasa kopi costa ni sangatlah mengujakan. hehe sebabnya aku ni jenis susah nak makan kopi yang mahal - mahal ni. aku pun tak pernah minum starbucks, jadi bila dapat rasa kopi ala-ala starbucks ni pun dah rasa macam apa ja.. hahaha " jakun " orang utara cakap. hehe macam mana cara nak beli coffee costa ni ? berapa harga dia ? semua ni aku jawab dekat bawah ya.

Sedapnya Rasa Kopi Costa nii...


ramai yang tak tahu nak beli coffee costa ni dekat mana kan. sebenarnya korang boleh dapatkan kopi costa ni dekat mana-mana stesen minyak SHELL tau.

... tapi ada juga cawangan yang tak ada.
jadi kena pandai-pandai lah korang survey ya.

.. macam dekat penang ni, dah banyak cawangan SHELL yang ada jual coffee costa ni. jadi mudah lah nak beli. hehe

Harga Costa Coffee 


aku rasa harga kopi costa ni mahal. hehehe tapi kalau korang pernah minum starbucks ke mungkin harga dia biasa-biasa jer bagi korang kan. dekat bawah ni aku kongsikan harga kopi ni..

👉 Untuk minuman panas.

harga kopi costa malaysia

👉 Untuk minuman Sejuk.

Sedapnya Rasa Kopi Costa nii , Korang Dah Cuba ke...

dah tengok kan harga dia. hehehe
sekali sekala kalau nak minum boleh lah kan.

Sedap ke kopi costa ni? aku cakap boleh laa. 
tak sedap sangat. tak teruk sangat.

kira, tengah-tengah lah . hehhe
rasa kopi dia kuat sikit berbanding kopi biasa.

disebabkan korang buat sendiri, jadi korang boleh lah nak agak korang nak banyak mana kopi , susu , gula dan lain-lain.

oh ya !
aku lupaaaaa..

sebenarnya korang kena buat sendiri kopi ni dengan menggunakan mesin layan diri. korang kena tekan-tekan lah mesin tu. nanti dia buatkan dekat korang.

kalau tak tau ?
korang tanya pekerja shell tu, nanti dia tolong ajarkan ya.

korang pernah rasa tak kopi costa ni?
jom komen apa yang korang rasa mengenai kopi ni.

sekian .

4 ulasan:

  1. tak penah try lagi..selalu dok minum starbuck n coffee bean....tp mmg nk try costa ni....ramai yg kata sedappp

    BalasPadam
  2. tak pernah try. tapi harganya boleh tahan

    BalasPadam
  3. Kalau dah ketagih harga tolak tepi. Hehe. Kalau orang jaga bajet sekali sekala boleh lah ye

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.