3 Perkara Korang Kena Tahu sebelum Muat Naik Gambar Resit Harga Makanan Korang

Advertisemen

Hai korang, semalam kan, aku ada ternampak satu post di facebook. dia upload gambar resit harga makanan yang dia makan. adalah benda yang dia tak puas hati dengan kedai tu.

kira dia nak viralkan mengenai harga makanan dekat kedai tu yang sangat mahal .

tu kata dia.

tapi last-last dia kena kecam pula.
hahaha

Muat Naik Gambar Resit Harga Makanan

**gambar resit aku shopping dekat aeon. hahaha sekadar hiasan .

lawak sebenarnya baca.
yela, tak hati-hati.

nak kritik kena tengok juga.
nak viralkan kena pandang-pandang juga kan.

free-free kena kecam balik.

disebabkan benda tu.

jom aku kongsikan 3 benda yang korang kena take note sebelum nak kongsikan harga makanan yang terlajak mahal tu .

1. Kedai .

kalau korang makan dekat kedai mewah, jangan lah komplain yang harga dia mahal.

2. Makanan yang korang ambil .

kalau ambil seafood banyak, faham-faham lah yer memang harga dia akan mahal .

dulu memang ya,
sebab orang jarang makan.

sekarang orang dah ramai makan.
jadi permintaan tinggi.
harga pun mahal lah kan..

3. Pastikan ada back up. hahaha

3 benda ni adalah untuk korang tengok sebelum post gambar resit yang korang nak viralkan tu. kalau tak cukup benda ni, jangan lah share. sebab kau mungkin akan kena kecam lepas tu. hahaha

seeloknya, deal terus dengan pekedai tu. tak perlu nak viral sangat. kita ada saluran yang betul. kalau tak jalan juga, report dekat kementrian. nanti diorang ambil tindakan.

sekian .


Advertisemen

Disclaimer: Gambar, artikel ataupun video yang ada di web ini terkadang berasal dari berbagai sumber media lain. Hak Cipta sepenuhnya dipegang oleh sumber tersebut. Jika ada masalah terkait hal ini, Anda dapat menghubungi kami disini.
Related Posts
Disqus Comments