Bagaimana Influencer Marketing Membantu Bisnes Anda ?

22 November 2017

Hai, hari ni topik kita akan tertumpu kepada Influener Marketing. Untuk pengetahuan korang, Influencer marketing ini adalah antara yang menjadi tumpuan orang bisnes dalam melariskan produk mereka.

betul ke ni?
jom aku terangkan.

Influencer Marketing malaysia


Pertama sekali : Apa itu Influencer Marketing?


.. Influencer Marketing merupakan platform untuk mempromosikan produk kita kepada orang ramai. caranya adalah melalui sosial media influencer . " apa pula ni ? "

hahaha

macam ni,

maksud social media influencer ni adalah orang yang ada followers tersendiri dekat platform media sosial terkini. bahasa mudahnya adalah retis media sosial. antaranya adalah insta femes ( orang yang banyak followers dekat instagram.

blogger ( orang yang terkenal di blog  ), vlogger ( orang terkenal di youtube ) dan ramai lagi.

faham kan.
jadi,

Yang Kedua : Bagaimana Influencer Marketing membantu Bisnes anda?


Melalui promosi

melalui promosi di media sosial. Influencer ni akan review barang kita dan dari situ kita dapat tingkatkan kesedaran pengguna untuk mendapatkan produk kita.

Selalunya kita follow orang di media sosial sebab apa??

sebabnya adalah kita percaya dekat dia,
percaya content yang ditulis dan pendapat dia untuk satu-satu perkara.

sebenarnya ini merupakan...

Pengaruh!!

Pengaruh influencer inilah yang akan membantu memberi keyakinan kepada pengguna untuk mendapatkan produk kita. bila pengguna yakin, barulah mereka akan beli.

Trend Media Sosial !

sekarang ni, orang lebih suka media sosial dari media massa.
kadang-kadang kita akan cari review sama ada di youtube, blog , facebook untuk mendapatkan info mengenai sesuatu perkara.

apabila ada review,
maka lebih mudah untuk orang tertarik mengenai barang tersebut.

macam aku selalu kalau nak beli barang, aku akan baca review blogger untuk barang tu. kalau okay, baru aku beli.

tempat makan contohnya, aku akan baca review dulu sebelum aku terjah ke tempat tu.

sebab itulah pentingnya influencer marketing ini dalam membantu bisnes kita.

Bahagian ke 3 : Siapa Boleh Tolong Carikan Influencer ?


sushivid Influencer Marketing

Untuk pengetahuan korang, Sushivid antara platform untuk korang dapatkan influencer untuk promote produk dan jenama korang. aku pun pernah berkerjasama dengan sushivid untuk promote jenama Medklinn haritu. Untuk maklumat lanjut, korang boleh hubungi mereka melalui link yang aku kongsikan ini - www.sushivid.com

Mereka ini macam orang tengah antara korang dengan influencer. mudah kan.

Akhir sekali, nak pastikan bisnes korang berjaya. korang kena ikut trend terkini.
ia lebih berkesan berbanding cara lama.

kalau korang tak mulakan sekarang, takut korang akan ketinggalan nanti.

Gunakan influencer untuk memastikan orang ramai percaya dengan produk korang dan lihatlah hasilnya. selain dari bantu orang kenal dengan produk korang, influencer juga akan membantu membina keyakinan terhadap produk korang .

ini yang paling penting sekali, bila orang percaya, barulah orang beli.
betul tak ?

sekian.

1 ulasan:

Kataubaid© .