Senarai Pelakon Drama Red Velvet

22 Oktober 2017

Senarai Pelakon Drama Red Velvet. Drama baru yang menggantikan drama awak suka saya tak iaitu RED VELVET akan mula bersiaran pada 23 Oktober 2017. Antara pelakon seperti Alif Satar, Neelofa dan ramai lagi membintangi drama yang di adaptasi dari novel. tajuk dia sama dengan novel.

Cerita ini di arahkan oleh Hadith Omar yang mempunyai 20 episod kesemuanya dan di terbitkan oleh cube films.

ye, aku tau korang nak baca siapa pelakon drama red velvet kan. hehehe
aku ada tulis dekat bawah ni. janganlah marah. hehe

pelakon Drama Red Velvet


Senarai Pelakon Drama Red Velvet



Bil Episod: 20 episod
Tarih Mula Tayangan : 23 Oktober 2017
waktu Tayangan : Isnin-Khamis, 10.00 malam
Saluran Tayangan : Astro Ria dan Ria Hd
Senarai Pelakon :

Alif Satar membawa watak sebagai Izzat ,Neelofa pula sebagai Helena, watak hafidz roshdi sebagai Fareeq, Nina Nadira, Alif Hadi sebagai daniyal, Nadya Syahera, Fatin Afeefa, Amira Othman sebagai suhaila

"Siapa penulis novel Red Velvet ? "
haa, korang tak kenal ke. dia adalah acik lana

Ohhh sekarang baru lah korang tahukan.

SINOPSIS DRAMA RED VELVET

Sinopsis ringkas drama ni adalah ia mengisahkan tentang seorang perempuan bernama helena sanggup berkahwin dengan suami orang. dia tidak kisah jika menjadi isteri kedua , ketiga , keempat mahupun ke lima. yang penting jejaka idamannya menjadi miliknya. Jejaka tersebut adalah Fareeq suami kepada suhaila.

tapi hubungan cinta tu di hidu oleh dato fauzan, dia nekad untuk hantar helena ke luar negara.
tapi dia enggan, helena pun larikan diri.

ketika inilah dia berjumpa dengan izzat, seorang pekerja di kedai bakeri.

izzat ni bajet hot semualah ada dekat dia. hahaha
helena memang tak leh masuk dengan mamat ni.

TERDESAK !

kenapa pula ni ? helena terdesak dan terpaksa bekerja dengan izzat.
dari sinilah sesuatu muncul di hati.

nak tahu apa dia?
korang kena tengoklah drama red velvet ni tau.

aku kongsikan sampai sini jer. hehe

sebenarnya drama ni adalah gandingan di antara neelofa dan alif satar. agak-agak fenomena Lofatah akan berakhir selepas ni ? mungkin lah kan. hehe

Drama Red Velvet


alif pun bukan main sweet dia.
adakah se sweet red velvet diluar sana ?

hahaha
korang jangan lupa tengok drama ni dekat astro tau. ramai dah yang berpusu-pusu dan tak sabar nak tengok lakonan artis dalam cerita ni.

sabar sat jer, nak mula dah esok. hehe
selamat menonton

2 ulasan:

  1. minat tengok ..sebagai tanda sokong drama Melayu..

    BalasPadam
  2. Pelakon best2 tpi xtahula nape ena tengok mcm xde aura.maybe xde chamestry la antara aliff n neelofa..

    BalasPadam

Kataubaid© .