Biodata Alif Satar Pelakon Drama Red Velvet

23 Oktober 2017

Assalamualaikum korang, buat apa tu ? hehe

Pelakon kacak ini bernama ALIF SATAR.
siapa tak kenal dengan diakan. hehe

dahlah hensem lepastu kacak pula.
eh bukan sama ke ? haha

sama jerlahkan. alif mula sebagai penyanyi dan masih menyanyi.
sekarang ni dia semakin di kenali dalam dunia lakonan.

banyak gila drama dia yang hit atau viral sampai sekarang tau tak.
terbaru dia akan membintangi drama red velvet.

kalau korang nak tahu pasal dia,
jom baca Alif Satar punya biodata di bawah. 


BIODATA ALIF SATAR I PELAKON DRAMA TUNDUKKAN PLAYBOY ITU !

Biodata Alif Satar Pelakon Drama Red Velvet


Nama Penuh : Muhammad Alif Bin Mohd Satar
Asal :KL
Tarikh Lahir : 22 September 1990
Umur : 25 tahun
Instagram : https://www.instagram.com/alifsatar/

Drama lakonan Alif satar adalah drama tundukkan Playboy itu , Dia Semanis Honey, Hikayat Cinta Si Pematah Hati dan lain-lain.

Oh ya,
aku terlupa satu benda. sibuk cerita pasal drama dia kan.
sampai lupa lagu terbaru Alif Satar kan.

Lagu yang aku maksudkan adalah lagu Sesungguhnya.
yang merupakan ost drama red velvet nanti.

Antara lagu nyanyian alif satar adalah


  • Jangan Nakal
  • Akan Tiba
  • Cukup Indah
  • Kau Pergi
  • Lelaki Seperti Aku
  • Pendusta
  • Akhiri Penantianku
  • Bila
  • Kesempatan Kedua
  • Selamanya Cinta duet Shila Amzah
  • Jangan Menghina duet Inteam & Nocturnal Voice
  • Sesungguhnya Aku


Oh, patutlah lagu baru. hehe sebab drama pun baru kan.
aku dah dengar sikit lagu ni. best dan sedap untuk dilayan tau

perkara lain yang boleh dimasukkan dalam biodata alif satar ni adalah pengacara .
Dia pengacara Clever Girl yang hot .
hahaha dia sorang jer lelaki atas stage tu kan. macho lah tu.

Aku tengok si alif ni tak terpalit dengan kontroversi. aku suka dia sebab bakat yang ada pada dia. ini memang aku respect dan puji. kita doakan yang alif satar akan terus berjaya dalam dunia seni.

mana peminat alif satar ni ? meh lah komen di bawah. hehe

sekian .


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Kataubaid© .