VIRAL INI YANG ANDA BUAT BILA KERETA TAK BOLEH START

20 September 2017

Korang pernah alami satu situasi yang mana, tiba-tiba kereta tak boleh start ? Mungkin ada yang pernah dan mungkin ada yang tidak pernah.

kalau yang pernah alami kereta tak boleh start, aku nak tanya apa perasaan korang masa tu ?

Takut ? atau biasa-biasa jer ?


KERETA TAK BOLEH START
KERETA TAK BOLEH START


kalau jadi tengah malam, mesti korang takut kan. hehe aku pun macam korang kalau boleh nak elakkan dari kereta rosak bila tengah malam. bukan apa, kalau dah duduk sorang-sorang, paham-paham je lah, nanti ada yang nak berkenalan bagailah hehehe.

Apa nak buat bila kereta tak boleh start ?

Jawapan mudah adalah segera call orang yang terdekat dengan korang untuk minta bantuan. kalau boleh, kalau ada kawan yang tinggal dekat-dekat tu panggil dia minta tolong.

tapi kalau korang boleh buat sendiri, itu dah kira bagus kan.

kalau tak pandai, boleh lah minta tolong kawan-kawan. hehe mudah jer .

pastikan kawan korang tahulah nak buat macam mana kan. hehe

korang nak tau tak, ada perangai korang yang di kumpulkan dalam satu artikel. perangai bila kereta tak boleh start. hehe

aku yakin, korang pun buat benda yang sama.

hahaha

aku dah baca jadi, aku pun tergelak sorang-sorang. hehehe

korang rujuk pautan ini.

--

dah baca?

hehe lawak kan.

perangai korang juga lah tu. hahaha

tapi boleh di katakan rakyat malaysia memang buat benda tu. kan

kalau korang skip dari baca artikel tu, korang rugi lah sebab tak tau apa yang rakyat malaysia buat bila kereta tak boleh start.

orang perempuan kena baca, sebab selalu terjadi dekat diorang. haha

semoga entri berkaitan kereta tak boleh start ini memberi kesedaran dekat kita semua untuk pelajari ilmu berkaitan kereta supaya tak susahkan orang nanti. sekian.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Kataubaid© .