Cara semak invalid trafik untuk adsense

Cara semak invalid trafik untuk adsense. hari ini kita sembang sikit pasal adsense. lama juga aku tak cerita pasal blog dekat blog ni kan. selalu aku update pasal drama, tips dan panduan je kan. kali ini aku nak cerita sikit pasal apa yang aku alami pada awal bulan ogos ni. Aku dah mula cuak dengan perubahan yang berlaku, entah lah sebelum ni jarang naik sampai banyak ni, ini pertama kali tau.

Mesti korang tertanya-tanya apalah yang aku maksudkan tu . hehe saja nak main dengan emosi korang sikit. ceehh.  sebelum ni, invalid trafik untuk adsense aku tak sampai satu dollar pun. hanya sen-sen dolar sahaja, tapi untuk bulan julai , harga dia naik kepada 2 usd atau 2 dollar.

baca juga: 10 cara tingkatkan trafik blog dengan mudah dan cepat

fuhh banyak tu !

ye sebab tu aku terkejut comel ni. sebelum tu aku nak tau korang tahu ke nak tengok benda tu macam mana ?  kalau tak tau, boleh rujuk gambar di bawah .

Cara semak invalid trafik untuk adsense 


cara nak tengok ni mudah jer, korang hanya pergi ke bahagian payment adsense korang, kemudian korang klik ' view payment ' dan tengok dekat jumlah yang di muat naik mengikut bulan yang di sediakan. pastikan adsense korang dah lebih sebulan baru boleh tengok.



Cara semak invalid trafik untuk adsense
Cara semak invalid trafik untuk adsense

gambar atas ni tak loading tau . hehehe

Cara semak invalid trafik untuk adsense
Cara semak invalid trafik untuk adsense


Sebab apa aku risau dengan invald trafik adsense ni ?


sebabnya adalah dia tolak jumlah yang korang dapat bulanan. macam contoh sebulan korang boleh dapat 100 usd, di sebabkan invalid trafik ni, 100usd korang tu akan di tolak jumlahnya dengan invalid trafik. kan dah rugi tu.

blog aku ni bukan selalu boleh cashout, nak tunggu pun macam nak tunggu awek ja. lama kemain. hehe jadi ini antara benda yang perlu di titik beratkan agar dia tak merugikan kita

korang pergi lah semak invalid trafik adsense korang pulak, tengok berapa banyak yang korang kena tolak . hehe itu ja untuk kali ni. harap bermanfaat lah ya.

baca juga : koleksi tutorial adsense untuk blogspot

7 ulasan:

  1. Invalid traffic includes any clicks or impressions that may artificially inflate an advertiser's costs or a publisher's earnings. Invalid traffic covers intentionally fraudulent traffic as well as accidental clicks.

    Invalid traffic includes, but is not limited to:

    Clicks or impressions generated by publishers clicking their own live ads
    Repeated ad clicks or impressions generated by one or more users
    Publishers encouraging clicks on their ads (examples may include: any language encouraging users to click on ads, ad implementations that may cause a high volume of accidental clicks, etc.)
    Automated clicking tools or traffic sources, robots, or other deceptive software.
    Clicks on Google ads must result from genuine user interest, and any method that artificially generates clicks or impressions is strictly prohibited by our program policies. If we observe high levels of invalid traffic on your account, we may suspend or disable the account to protect our advertisers and users. Due to invalid clicks, you may also see a difference between your estimated and finalized earnings.

    We understand that a third party may generate invalid traffic on your ads without your knowledge or permission. However, ultimately it is your responsibility as the publisher to ensure that the traffic on your ads is valid. For this reason, we highly recommend that you review our tips for preventing invalid traffic.

    BalasPadam
  2. Nak tengoklah...terima kasih perkongsian ini.

    BalasPadam
  3. Tq so much for the info. Mmg tgh cari info ni pun. huhu.

    BalasPadam
  4. Alahai baru tahu ada tolak2 macam ni, huhuhu kenapa kena ada tolak-tolakkkkk ni T_T

    BalasPadam
  5. thanks ubaid, IQ pun tak pernah cashout lagi.

    BalasPadam
  6. Hati2 invalid click tnggi juga petanda akaun adsense dalam pemerhatian kena banned.

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.