VIRAL KENAPA RAKYAT MALAYSIA ' TAKUT KALAH '

Takut kalah atau dalam bahasa hokkian adalah kiasu. korang tahu ada benda yang menjadikan rakyat malaysia ni takut kalah.

Kiasu juga sering digunakan dalam bidang politik. aku harap korang faham maksud kiasu ni ya
Maksud kiasu
Maksud kiasu


Kadang tu pergi shopping mall pakat amik benda free lebih dari satu lah .

Yang kedua, pernah tak korang nampak orang yang masuk kereta dia masa korang cari parking. korang pun tunggu lah dia bersiap bagai untuk korang masuk parking pulak.

kadang-kadang benda ni ada yang orang saja buat. nak bagi sakit hati orang lain jer tu.

Korang pernah tak buat benda ni?

korang tengok dekat pautan ini .

Aku yakin korang pun pernah buat mcam tu.
Image result for kiasu
cuma tak ngaku jer kan.

ish ish ish

kalau korang baca entri/ artikel yang aku kongsikan tu mesti korang mengaku punyal lah.

cuba pi baca tengok.

1 ulasan:

  1. haha.. pernah kena, geram juga kan rasa. suka buat lambat2.

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.