Resepi Kangkung Masak Kicap

4 Julai 2017

Resepi Kangkung Masak Kicap. Ramadhan baru ni aku rajin update pasal resepi kan. jadi aku nak sambung bali sesi memasak kita hari ini dengan resepi kangkung masak kicap. Resepi ni mudah jer untuk di buat. yang penting kena ada kesabaran yang tinggi.

Yelah kan nak masak ni bukan mudah, kadang-kadang anak kacau , mood hilang dan yang paling tak best adalah rasa tak tau nak masak itu lagi stress. hehehe Jadi korang boleh try resepi KANGKUNG MASAK KICAP ni untuk hari ini.
Resepi Kangkung Masak Kicap
Resepi Kangkung Masak Kicap
**gambar media rakyat

RESEPI KANGKUNG MASAK KICAP 


Bahan- Bahan

1 ikat kangkung.
Bawang yang sudah di blend ( bawang merah )
2 ulas bawang putih
Air
sos tiram
kicap
garam dan gula

Cara - cara :

1. Panaskan minyak dalam kuali.
2. kemudian masukkan bawang merah dan putih yang sudah di blend kedalam kuali. tunggu sampai naik bau.
3. Masukkan sedikit air dan kemudian masukkan sayur kangkung.
4. masukkan sedikit garam dan gula, tunggu sehingga kangkung dah layu sikit baru boleh untuk di makan.
Resepi Kangkung Masak Kicap
Resepi Kangkung Masak Kicap
**gambar thediplomat.com


Lepas ni boleh terus cuba resepi kangkung masak kicap ni untuk menu berbuka puasa ker. kan kita tengah puasa 6. jadi boleh jadi menu tambahan untuk korang.


Yang terakhir, aku nak minta tolong korang share entri Kangkung Masak Kicap ni dengan rakan-rakan lain yang memerlukan. terutamanya dalam group-group whatsapp. mana tau ada yang tak tau masak apa hari ni kan. hehe


Terima kasih


Entri Sebelum ini : Pelakon drama Mencintaimu mr photographer.


1 ulasan:

Kataubaid© .