Resepi Rendang Ayam Mudah dan Cepat

21 Jun 2017

Resepi Rendang Ayam
Resepi Rendang Ayam

Resepi Rendang Ayam Mudah dan Cepat. Bila nak raya ni kan, rasa macam kena tau juga cara buat rendang ayam. kalau tak , mesti tak lengkap kan. bila dah tau, senang lah nak buat. Selalu asyik sangat makan rendang ayam sampai tak tau cara nak buat rendang ayam mudah ni kan.

Kali ini aku tak ada resepi tu, aku kongsikan dengan korang resepi dari Azie Kitchen untuk korang. Resepi Rendang Ayam .

**gambar background sumber facebook Aneka resepi masakan

RESEPI RENDANG AYAM


Bahan- bahan :

1.  ayam
2. santan
3. kerisik
4. daun kunyit
5. Minyak
6. garam dan gula
7. Asam Keping
8. bawang besar
9. bawang putih
10. kunyit hidup
11. halia
12. lengkuas
13. buah keras.

Cara- cara :

Rujuk pautan ini : Resepi Rendang Ayam Mudah dan Cepat [ Bergambar ]

Aku tau ramai yang nak tahu RENDANG AYAM nak buat macam mana kan. ini aku kongsikan resepi dari blog masakan yang terkenal.

Jom share entri resepi rendang ayam ni dengan rakan-rakan yang lain. tak pun, korang book mark dia dan nanti senang nak rujuk kan.

Semoga bermanfaat.

sekian.

1 ulasan:

Kataubaid© .