Resepi Popia Simpul Mudah dan Cepat

19 Jun 2017

Resepi Popia Simpul. Seronok juga bila kita dah mula memasak ni kan. Boleh kata semua resepi rasa nak cuba. Terbaru ni adalah resepi Popia Simpul. Simpul malu gitu. haha. bagi yang tak tahu, menu kali ini sesuai untuk di hidangkan ketika jamuan atau hari raya yang tidak lama lagi menjelma.


Resepi Popia Simpul Mudah dan Cepat
Resepi Popia Simpul Mudah dan Cepat
**gambar background sumber google

RESEPI POPIA SIMPUL


bahan- bahan :

1. Kulit Popia
2. Serunding.
3. Minyak .

Cara-cara :

1. Potong kulit popia mengikut kesesuaian.
2. Letakkan inti serunding di tengah-tengah.
3. simpulkan elok-elok
4. Akhir sekali goreng.
5. Selesai.

Resepi sumber : http://www.resepimudah.com/resepi/popia-simpul/

Lepas korang sejukkan POPIA SIMPUL tu korang boleh simpan dalam bekas atau balang yang sesuai. kalau nak makan terus pun boleh ajerr.

Makan sambil layan drama melayu mesti sedap ni . hehe

Sekali sekala aku kongsikan resepi popia simpul ni best juga kan. apa kata korang share dekat facebook atau group whatsapp korang, mesti kaum ibu-ibu nak tau sangat cara buat popia simpul ni.

Sekian.

1 ulasan:

  1. Favourite ni Popia Simpul.. Tapi tahun ni buat bekal seaweed popia untuk driving balik kampung.. :)

    ----
    ERAZ FADLI | Bagi Hadiah Raya Aidilfitri 2017

    http://www.erazfadli.com/2017/06/eraz-fadli-bagi-hadiah-raya-aidilfitri.html

    BalasPadam

Kataubaid© .