RESEPI SOTONG GORENG TEPUNG ! SOTONG CELUP TEPUNG !

Advertisemen

Hari ini insyaallah , aku nak kongsikan mengenai Resepi Sotong Goreng Tepung . Selalunya resepi masakan ni sesuai di masak waktu hujung minggu , jadi korang boleh plan untuk masak bersama keluarga di hujung minggu nanti ya .

RESEPI SOTONG GORENG TEPUNG !
gambar sumber : http://www.resepimalaya.com/2015/12/resepi-sotong-celup-tepung-ranggup.html

RESEPI SOTONG GORENG TEPUNG !

Bahan-bahan :

Sotong
Tepung

Cara-cara :

1. Potong sotong mengikut saiz yang korang suka ( kecil atau besar )
2. gaulkan dalam tepung . pecah kan telur sebiji ke dalam tepung tersebut .
3. Gaul sehingga sebati .
4. Panaskan minyak .
5. Mula goreng.
6. goreng sehingga masak .
7. Selesai .

Cara Hidangan : Boleh di hidangkan dengan sos cili . dan makan bersama lauk lain .
RESEPI SOTONG GORENG TEPUNG !

Kalau setiap hari boleh masak macam-macam menu kan best . hehe aku pun kongsi resepi ja . hehe aku harap RESEPI SOTONG GORENG TEPUNG ! ini membantu korang lah yer.

Sekian .


Advertisemen

Disclaimer: Gambar, artikel ataupun video yang ada di web ini terkadang berasal dari berbagai sumber media lain. Hak Cipta sepenuhnya dipegang oleh sumber tersebut. Jika ada masalah terkait hal ini, Anda dapat menghubungi kami disini.
Related Posts
Disqus Comments