7 MEDIUM BUAT DUIT ONLINE UNTUK TAHUN 2017 !

Share:
7 MEDIUM BUAT DUIT ONLINE UNTUK TAHUN 2017 !  | Selalu orang berkongsi mengenai cara buat duit online . tapi kali ini aku nak kongsikan 7 lokasi / medium buat duit online yang korang kena cuba . Susah ke buat duit online ? ada yang susah dan ada yang senang . kita hanya menunggu umpan kita mengena sahaja .

7 MEDIUM BUAT DUIT ONLINE UNTUK TAHUN 2017 !


Baik, 7 MEDIUM BUAT DUIT ONLINE UNTUK TAHUN 2017 adalah seperti berikut :

1. Facebook .
7 MEDIUM BUAT DUIT ONLINE UNTUK TAHUN 2017 !

- Jual Produk menggunakan Fb ads .

- Guna kan facebook sebagai agen Promosi anda .

- Barang yang perlu di promosikan ?

seperti berikut :

a) Produk
b) Affiliate
c ) blog
d) Bisnes dan perkhidmatan

2. Instagram

7 MEDIUM BUAT DUIT ONLINE UNTUK TAHUN 2017 !

- Tangkap gambar dan Postkan di Instagram .
- Pastikan Follower anda HIDUP bukan jadi sekadar followers sahaja tau .

Ketahui maklumat mengenai Follower Instagram di sini - Cara tambah follower Instagram terkini .

3. Twitter

Gunakan account femes di twitter untuk promosikan produk korang . selalunya promosi ini berbayar . Kalau korang ada twitter yang banyak follower , boleh promote bisnes korang di sana .

7 MEDIUM BUAT DUIT ONLINE UNTUK TAHUN 2017 !

4. Blog

Its all yours , terpulang pada anda untuk menulis apa-apa blog post untuk promosi blog ataupun bisnes anda .

banyak sangat cara utuk buat duit dengan blog ni .

1. Affiliate
2. Traffic
3. Adsense - Panduan Adsense
4. Produk sendiri .

7 MEDIUM BUAT DUIT ONLINE UNTUK TAHUN 2017 !

5. Email

Selalunya orang gunakan email untuk promosikan link affiliate mereka . Ramai yang berjaya jana pendapatan secara online mengikut langkah ini .

7 MEDIUM BUAT DUIT ONLINE UNTUK TAHUN 2017 !


6. Whatsapp

Jarang tengok orang promote affiliate di whatsapp . Ia lebih kepada promosi produk dan bisnes korang . Buat senarai bisnes korang dan minta rakan-rakan share dekat group whatsapp yang lain .


7 MEDIUM BUAT DUIT ONLINE UNTUK TAHUN 2017 !

7. Telegram

Semakin mendapat tempat dalam kalangan peniaga online. sebabnya kuota yang tidak limited seperti whatsapp memudahkan korang menambah ahli kedalam group tersebut ,
7 MEDIUM BUAT DUIT ONLINE UNTUK TAHUN 2017 !

Di atas tu aku ada kata yang nak buat duit online ada dua keadaan . satu mudah dan satu susah . kenapa aku cakap macam tu ?

Kalau korang nak buat duit online, korang perlu kesabaran yang tinggi kerana hasilnya bukan dalam sehari dua . kadang-kadang makan tahun . jadi ini yang susah dan selalu menjadi punca orang meninggalkan medium online .

Senang masa bila ?

Masanya adalah bila semua barang yang korang promotekan itu laris terjual . masa itu korang akan happy . Bagi yang baru nak mula , sabar dan mulakan satu persatu . jangan gopoh .

Kalau anda masih bekerja , JANGAN BERHENTI kerja semata-mata untuk mencuba perniagaan online yang ramai yang menjanjikan keuntungan . Buat sekadar sampingan dahulu . dah nampak hasil dan kekuatan baru guna langkah sepatutnya .

Sebab ramai yang berhenti kerja kerana nak jadi usahawan online tapi mereka sendiri rugi apabila mereka berhenti , hasil online pula tidak seperti di harapkan . nak cari kerja baru , sekarang ni susah sikit.

jadi buat perancangan yang betul . aku harap entri 7 MEDIUM BUAT DUIT ONLINE UNTUK TAHUN 2017 ! membantu korang meneroka peluang bisnes online terkini yang mampu untuk mengkayakan korang hehe.

Sekian.

2 comments:

  1. ya..mcm2 cara boleh tambah pendapatan.mau dgn tak mau ja kan

    ReplyDelete