MAK-MAK DI RUMAH KENA CHECK BEG SEKOLAH ANAK ! JUMPA TAK BENDA NI ?

CHECK BEG SEKOLAH ANAK | Pernah tak terelintas untuk tengok apa yang ada dalam beg sekolah anak-anak anda ? atau sekadar membiarkan mereka dengan beg sekolah mereka ?

CHECK BEG SEKOLAH ANAK

bayangkan kalaulah dalam beg sekolah anak-anak tu ada perkara yang membahayakan yang di bawa pulang dari sekolah atau tadika ? pisau kecik , gunting atau benda-benda lain .

bahayanya kalau kita tak tengok apa yang ada dalam beg sekolah mereka . kalau boleh, mintak izin nak tengok . bukan apa, untuk kebaikan anak-anak kita juga kan.

tambah-tambah anak lelaki , kotlah dia terbawa balik rokok ke rumah ka. kita mana tau . kawan-kawan dekat sekolah tu ramai . wahai ibu-ibu . macam-macam benda depa kongsikan dengan anak-anak kita.

kalau kita tak tengok sendiri , macam mana ? tak kan nak tunggu benda tak elok terjadi baru nak tengok ? masa tu dah tak berguna lagi dah . allahu .

Siapa sangka 5 benda ni dalam beg sekolah anak-anak kita . TERKEJT ? SEDIH ? hati n jalah yang tahu . tengok lah ibu-ibu dan ayah-ayah . ada tak barang-barang ni dalam beg sekolah anak-anak anda ? . Rujuk pautan ini .

hati-hati yang number 5 tu. nanti satu rumah kita cari tak jumpa .

Pendek kata , beg sekolah anak-anak juga perlu di periksa sekali sekala . takut-takut ada benda yang tak sepatutnya ada dalam beg tersebut . kita periksa bukan tanda kita mengongkong , cumanya untuk langkah berhati-hati . aku yakin anak-anak kita akan paham mengenai apa yang kita buat tu .

Sekian.

2 ulasan:

  1. dl arwah ayah sll gak check beg skolah.. risau ja tiap2 hari. hehehee

    BalasPadam
  2. parents selalu buat spotcheck secara mengejut dulu2, nasib baik sy ni good girl. wkwkwkwkwk

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.