PERMOHONAN UPU SESI AKADEMIK 2017 /2018 !

Advertisemen

PERMOHONAN UPU SESI AKADEMIK 2017 /2018 ! | Memasuki sesi akademik yang baru , Kementrian Pendidikan Tinggi Malaysia membuka kembali permohonan UPUOnline kepada lepasan-lepasan peperiksaan di Malaysia . Seperti sedia maklum Upu merupakan medium untuk rakyat malaysia memohon kemasukkan ke Universiti .


Image may contain: one or more people


Jadi, peluang ini perlu di ambil dengan serius oleh adik-adik atau anak-anak kita yang ingin memasuki ke alam universiti . Persoalannya adalah bila permohonan upu di buka ?

Tarikh UPU di buka ?

Permohonan UPU di buka pada :

6 Febuari 2017 hingga 31 Mac 2017 .

Macam mana Nak mohon upu Terkini ?

Caranya memohon upu adalah seperti berikut .

1. Beli number pin di kaunter BSN berdekatan anda.
2. Buka portal Upu dan isi maklumat yang di minta .
3. Hantar maklumat secara online .**PERHATIAN ! ada kategori yang anda kena hantar hard copy ! pastikan anda baca arahan yang di minta .

Selalunya sesi ini akan di isi oleh lepasan diploma atau lepasan lain , korang boleh rujuk dalam carta di atas . Maklumat lengkap telah di berikan kepada anda . Semoga anda berjaya memilih kerjaya anda dan memenuhi impian anda untuk ke universiti. Tahniah ! kerana berjaya sampai ke tahap ini .

Bila masuk Universiti atau asasi atau diploma, mesti akan ada ujian MUET ! Kalau anda seorang yang prihatin dengan anak-anak anda atau anda sebagai pelajar yang nak berjaya dan NAK SCORE TINGGI dalam MUET , saya cadangkan anda beli Ebook Panduan Muet ini . Kalau anda tak mau guna, belilah untuk anak-anak anda yang anda sayang demi masa depan mereka . 

Akhir sekali , PERMOHONAN UPU SESI AKADEMIK 2017 /2018 ! memerlukan penelitian dari pemohon upu sekalian . elakkan dari memohon bidang yang anda tidak layak. Sebabnya nak elak dari permohonan anda di tolak . tapi kalau nak cuba juga, anda kena tanggung risiko untuk dapat bidang yang anda tidak mahu. semoga berjaya buat anda semua !

Saya tumpang gembira bila lihat adik-adik membuat PERMOHONAN UPU SESI AKADEMIK 2017 /2018 ! , jangan putus asa, teruskan , jalan telah di buka untuk anda ! banggakan mak dan ayah anda . Senyum selalu . ingat pesan saya ni ya. hehe

Sekian.

**tolong share entri ini dengan rakan-rakan lain .

Advertisemen

Disclaimer: Gambar, artikel ataupun video yang ada di web ini terkadang berasal dari berbagai sumber media lain. Hak Cipta sepenuhnya dipegang oleh sumber tersebut. Jika ada masalah terkait hal ini, Anda dapat menghubungi kami disini.
Related Posts
Disqus Comments