MAKAN BAHULU LEMBUT - CARA BUAT BAHULU LEMBUT !

Advertisemen

CARA BUAT BAHULU LEMBUT !

Korang pernah tak makan bahulu yang lembut ? bukan ke semua bahulu lembut ? tak semua sebenarnya . Ada juga yang terjual di pasaran tetapi keras berbanding bahulu yang sedap dan lembut . Sebab itu cara buat bahulu lembut memainkan peranan yang penting untuk memastikan kualiti bahulu yang di hasilkan adalah yang terbaik. betul tak ?

Aku selalu beli bahulu di sebuah kedai di Kawasan Balik Pulau , Pulau Pinang . bahulu nya sedap dan rangup sehinggakan kalau korang makan memang tak akan cukup dengan sebiji sahaja. Aku cuba banyak kali dah dan terbukti bahulunya rangup dan padu .


Sebab itu, macam aku cakap di awal entri ini tadi mengenai Cara buat bahulu lembut memainkan peranan dalam menarik minat pelanggan anda untuk membeli bahulu yang anda jual . Sebolehnya elakkan dari menjual bahulu yang dah keras dan tidak enak di makan.

Ada yang kata, kalau tak jual bahulu tu maka rugilah kami . Ada dua kemungkinan yang akan di alami oleh peniaga seandainya dia menjual bahulu yang keras. Satu adalah , pelanggannya akan lari atau yang kedua , pelanggan merungut kerana tidak sedap .

Kalau dapat pelanggan yang merungut tidak sedap, ia boleh di ubah lagi untuk keesokkan hari nya. tetapi kalau pelanggan sudah lari dan mencari kedai lain, pasti ! anda sudah kehilangan pelanggan anda dan ia merugikan perniagaan anda .

Terpulang pada anda , anda punya bisnes dan perniagaan  maka anda yang menentukannya . Anda juga yang mengubahnya menjadi lebih baik . Cadangan aku hanya satu belajar buat bahulu lembut dengan betul dan mula memenangi hati peminat dan pelanggan anda.

Dapatkan di sini - PANDUAN BUAT BAHULU 

Jangan merugikan bisnes anda dengan hal yang remeh . Aku kongsikan ini sebabnya ia adalah pengalaman aku sendiri. ada ketika kita beli bahulu tetapi tak mengikut cita rasa kita, pasti kita tak kembali ke kedai tersebut lagi . betul tak ? kalau kita kembali pun,kita cari benda lain bukan bahulu itu lagi.

semoga entri yang berkaitan cara buat bahulu lembut ini  memberi manfaat kepada kita semua .

Sekian .

Advertisemen

Disclaimer: Gambar, artikel ataupun video yang ada di web ini terkadang berasal dari berbagai sumber media lain. Hak Cipta sepenuhnya dipegang oleh sumber tersebut. Jika ada masalah terkait hal ini, Anda dapat menghubungi kami disini.
Related Posts
Disqus Comments