CARA DAPATKAN ID GOOGLE PLUS 2017!

CARA DAPATKAN ID GOOGLE PLUS ! | Nampaknya hari ini aku tulis entri yang agak rare ! hahaha almaklumlah nak masuk 2017 kan. aku fikir-fikir balik, banyak juga entri yang sudah aku terbitkan sepanjang tahun 2016 ini . Semoga entri yang aku tulis tu mampu kekal lama dalam dunia Digital dan bermanfaat kepada semua orang. Kali ini aku nak kongsikan dengan korang mengenai CARA DAPATKAN ID GOOGLE PLUS !

Sebenarnya tadi aku cuba untuk dapatkan Id google plus tapi aku tak jumpa sebelum aku search google . Lepas aku search google , barulah aku tahu cara dia . Ada dua CARA DAPATKAN ID GOOGLE PLUS !

CARA DAPATKAN ID GOOGLE PLUS !

1. Melalui link URL

Korang buka google plus korang dan akan ada di bahagian URL


CARA DAPATKAN ID GOOGLE PLUS !


2. Melalui Post di wall google Plus !


  1. Klik Profile di bahagian kiri wall korang .
  2. Pergi ke mana-mana post
  3. Right klik 
  4. copy link adress.
  5. buka note pad dan paste dekat situ. 
  6. korang akan dapati ada tulisan number sahaja dalam link tu.
  7. haa, number = Google plus id


CARA DAPATKAN ID GOOGLE PLUS !


Selesai !

Senang ke nak dapatkan ID google plus ini kalau korang baca entri CARA DAPATKAN ID GOOGLE PLUS . Semoga entri ini bermanfaat kepada kita semua. Oh ya, tujuan aku dapatkan Id Google plus adalah kerana aku nak tukar Id untuk badge google plus dalam blog. Untuk membuat penukaran, korang kena dapatkan ID baru dari profile yang korang nak jadikan dia badge di blog. Nantilah aku buat tutorial lain hehe

Sekian.

1 comment:

Powered by Blogger.