UNDERWATER WORLD LANGKAWI TEMPAT PERCUTIAN MENARIK DI LANGKAWI !

UNDERWATER WORLD LANGKAWI TEMPAT PERCUTIAN MENARIK DI LANGKAWI ! | Destinasi menarik untuk percutian di Pulau Langkawi adalah Underwater world . Lokasinya yang strategik di Pantai cenang banyak memberi kemudahan dan menjimatkan masa pelancong untuk bergerak dari satu kawasan ke kawasan yang lain. Kalau anda bercadang ingin ke Pantai Cenang.apa kata anda singgah sebentar di UNDERWATER WORLD LANGKAWI TEMPAT PERCUTIAN MENARIK DI LANGKAWI .


UNDERWATER WORLD LANGKAWI TEMPAT PERCUTIAN MENARIK DI LANGKAWI !


Apa yang ada di Underwater world Langkawi ?

Underwater World mempunyai kawasan yang luas yang menempatkan binatang-binatang sebagai tarikan utama pelancong ke sini . Sudah pasti hampir kesemua binatang di sini adalah hidupan laut sebab itu ia dinamakan Underwater World . Antara binatang yang ada di sini adalah Burung , Pelbagai jenis ikan dan yang paling menarik kerana di sini korang boleh melihat anjing laut dan juga Penguin !

Menarik tak ? aku pergi ke sini pun sebab nak tengok kawan lama ja. siapa ? penguin. hahaha

Selain itu , korang juga berpeluang untuk merasai pengalaman EarthQuake Simulation iaitu pengalaman berada di kawasan gempa bumi .ia terdapat di bahagian atas Underwaterworld di samping itu korang juga boleh bergambar dengan beberapa gambar 3D di sana .


Artikel Berkaitan : 5 Tempat menarik di Langkawi !

Kenapa Underwaterworld Menjadi pilihan ?

Bagi penggemar hidupan laut atau korang release korang punya stress . sudah pasti hidupan lain yang ada di muka bumi Allah ini akan membantu korang . Sebenarnya aku dah banyak kali datang ke Underwaterworld ni sejak dari kecil sampai sekarang. bila korang masuk sini, korang akan rasa tenang melihat makhluk ciptaan Allah.

Kalau korang ada anak kecil, inilah masanya nak tunjukkan kepada mereka hidupan lain yang mereka tidak mungkin jumpa di dunia luar . Sebabnya segala maklumat mengenai hidupan yang di pamerkan dekat sini ada di nyatakan di tepi akuarium hidupan tersebut. jadi tak lah korang just jalan-jalan kosong ja kan. oh ya ! korang boleh ambil gambar sekali di sana. tak ada masalah .

Berikut merupakan Gambar Di Underwater World Langkawi .



UNDERWATER WORLD LANGKAWI TEMPAT PERCUTIAN MENARIK DI LANGKAWI !

UNDERWATER WORLD LANGKAWI TEMPAT PERCUTIAN MENARIK DI LANGKAWI !

UNDERWATER WORLD LANGKAWI TEMPAT PERCUTIAN MENARIK DI LANGKAWI !

UNDERWATER WORLD LANGKAWI TEMPAT PERCUTIAN MENARIK DI LANGKAWI !

UNDERWATER WORLD LANGKAWI TEMPAT PERCUTIAN MENARIK DI LANGKAWI !

UNDERWATER WORLD LANGKAWI TEMPAT PERCUTIAN MENARIK DI LANGKAWI !

UNDERWATER WORLD LANGKAWI TEMPAT PERCUTIAN MENARIK DI LANGKAWI !

UNDERWATER WORLD LANGKAWI TEMPAT PERCUTIAN MENARIK DI LANGKAWI !

UNDERWATER WORLD LANGKAWI TEMPAT PERCUTIAN MENARIK DI LANGKAWI !

UNDERWATER WORLD LANGKAWI TEMPAT PERCUTIAN MENARIK DI LANGKAWI !




Harga Tiket Masuk ke UNDERWATER WORLD LANGKAWI TEMPAT PERCUTIAN MENARIK DI LANGKAWI !

Warganegara Malaysia ( Pastikan bawa MYKAD ! )

Dewasa : RM 30
Kanak-Kanak : 20

Tanpa Mykad

Dewasa : RM 40
Kanak-kanak : 30

**sebelum korang pergi, make sure korang paksa orang yang nak ikut korang tu bawa mykad. hehe kalau tidak rugi jer sebab kena bayar mahal. :)

Untuk yang ke sekian kali, aku menjejakkan kaki di UNDERWATER WORLD LANGKAWI TEMPAT PERCUTIAN MENARIK DI LANGKAWI ini ,walaupun dah banyak kali datang sini, aku tetap teruja dengan suasana di sini . Kalau nak cari tempat ikan atau akuarium yang menempatkan pelbagai hidupan laut  seperti underwater world di bahagian utara mungkin susah, jadi korang boleh datang terus ke sini . Harga tiket seperti yang aku tulis di atas ya. Kalau korang rasa entri ini bermanfaat, boleh share di fb ya. terima kasih .

Sekian.

Jom like Page admin untuk info menarik !

2 comments.. read them below or add one

Mohd Selim Zainal Mohd Selim Zainal November 3, 2016 at 1:35 PM
Assalammualaikum.. katabaid,

wahhh mesti seronok kan... sedih mselim3 tu hari tak dapat masuk ...

mselim3
Ummul Azkee Ummul Azkee November 4, 2016 at 12:36 AM
lastime pergi masa thn 1996. mesti da byk berubah. teringin gk nak ke langkawi lg sau hari nnti.insyallah.

jom komen.. ^_^.. tinggal kan link blog korng juga k..t aku nk jalan2 yaa.. (^_^)