RESEPI CARA MASAK NASI WARNA KUNING !


RESEPI CARA MASAK NASI WARNA KUNING ! | Kali ni aku nak nak tulis mengenai RESEPI CARA MASAK NASI WARNA KUNING . Sebelum ni aku tak tau nak masak-masak ni.sejak aku belajar kat mesir ni,baru la gigih sikit nak belajar masak . Dulu aku pernah buat Nasi Kuning. Mesti yang terlintas dalam otak korang nasi warna kuning mcam pulut kuning tu kan . Lebih kurang jer. tapi bukan pulut kuning tau, kita guna beras biasa je . sebenarnya Aku main try je masa tu. Aku masak nasi putih biasa, kemudian aku letak kunyit sikit bagi warna dia warn kuning .Lepas tu aku masukkan la 4 beradik *bunga lawang ngan adik2 dia semua tu dalam nasi tu.


RESEPI CARA MASAK NASI WARNA KUNING !


RESEPI CARA MASAK NASI WARNA KUNING !

1. masukkan beras dan air secukup *macam nak masak nasi.
2. masukkan sedikit serbuk kunyit mengikut kuantiti nasi yang korang nak masak.
3. masukkan 3 sekawan.
4. tekan on rice cooker
5. tunggu sampai dia masak.
6. siap dan boleh di hidangkan.


Kalu korang nak lagi sedap menu tersebut, tambah Ayam goreng ke,Telur goreng ka. Jimat duit. Itu lah makanan jimat tuk student, kalau nak makan dekat luar tu. Mau RM 10 tak masuk dengan air lagi kan. Haiih, nak buat macam mana, kena simpan duit .Jangan Membazir. Nak Kawin nanti senang. Hahaha wekk Kalau korang takot, tak yah try. Tapi Menu ni sedap dan bau nasi dia pun wangi .Aku makan pun sedap acecece . JANGAN LUPA letak garam ya ! Selamat Mencuba ! Teringin nak buat nasi tomato lak. Hehe Nasi Goreng ? Sorry dah biasa sangat. Cewahh.. hahaha

**gambar hanya hiasan .

Sekian.

Entri 17 september 2016 diupdate semula pada 5 november 2016
Jom like Page admin untuk info menarik !

0 comment... add one now

jom komen.. ^_^.. tinggal kan link blog korng juga k..t aku nk jalan2 yaa.. (^_^)