CARA MUDAH BUAT CHANNEL YOUTUBE SENDIRI !

CARA MUDAH BUAT CHANNEL YOUTUBE SENDIRI !  | Pernah tak korang rasa nak buat channel youtube sendiri ? rasa macam nak jadi mat lutfi lah sebab dia ada account youtube sendiri . sebenarnya semua orang yang mempunyai google account boleh membuat channel youtube sendiri .Kalau tak ada google acount macam mana ? buatlah google account, free je . hehe Jom aku ajar cara mudah buat channel youtube sendiri !
'

CARA MUDAH BUAT CHANNEL YOUTUBE SENDIRI !

CARA MUDAH BUAT CHANNEL YOUTUBE SENDIRI !


1. Sign In ke Google acount anda ! kemudian  buka tab baru untuk youtube.com

CARA MUDAH BUAT CHANNEL YOUTUBE SENDIRI !


2. Selepas dah masuk ke account youtube korang ,pastikan ada gambar google account korang tau di bahagian atas kanan . kemudian klik my channel .

CARA MUDAH BUAT CHANNEL YOUTUBE SENDIRI !

3. maka masuklah korang ke channel korang. Mudah je kan. cumanya nanti korang kena edit sikit channel korang supaya mudah di kenali dan diingati . 

CARA MUDAH BUAT CHANNEL YOUTUBE SENDIRI !

4. Korang sudah boleh mula upload video menggunakan channel rasmi korang. Ingat , youtube amat strict dalam memuat naik video . lepas ni boleh pula buat duit dengan adsense melalui video, nanti aku cerita dekat blog - seronokbelajarbuatblog.blogspot.com .


CARA MUDAH BUAT CHANNEL YOUTUBE SENDIRI !


Haaa, mudahje kan CARA MUDAH BUAT CHANNEL YOUTUBE SENDIRI ! , Ingat, gunakan youtube channel tu untuk benda baik je tau, jangan dok buat benda tak elok lak . hehehe semoga bermanfaat untuk kita semua .

Sekian .
Jom like Page admin untuk info menarik !

2 comments.. read them below or add one

Nurfaezah Abdullah Nurfaezah Abdullah October 11, 2016 at 12:08 PM
tak pandai sgt nak edit vid segala huhuhu
nurul fatin adiana nurul fatin adiana October 11, 2016 at 3:08 PM
dah ada akaun tapi tak pandai edit video...menarik tu, tq share...

jom komen.. ^_^.. tinggal kan link blog korng juga k..t aku nk jalan2 yaa.. (^_^)