NOTE 7 DIGANTUNG JUALANNYA !

NOTE 7 DIGANTUNG JUALANNYA ! | Hari ini , satu keputusan yang agak luar jangkaan di keluarkan oleh pihak Samsung untuk menggantung penjualan Samsung Note 7 . Ia berikutan beberapa laporan yang di buat mengenai bateri telefon samsung note 7 meletop . Selepas melakukan penyisatan, terbukti , telefon bimbit terbabit meletup berpunca dari bateri yang di gunakan .

Samsung Note 7 yang di lancarkan pada 19 Ogos baru-baru ini telah terjual sebanyak 1 juta unit ke seluruh dunia dan dari jumlah itu 24 kes bateri samsung note 7 bermasalah di catatkan. Pihak samsung terpaksa untuk menggantung penjualan Samsung note 7 dan menangguh penghantaran Samsung Note 7 ke Eropah.


samsung note 7 recall


sudah pasti penangguhan jualan Samsung note 7 ini akan merugikan syarikat Samsung . Kalau korang dah beli samsung note 7, cuba tanya samsung center, sama ada perlu atau tidak hantar balik kepada mereka . Apa-apa pun, perkara normal untuk syarikat IT untuk menarik balik model mereka kerana keselamatan pengguna sentiasa menjadi keutamaan mereka.

aku baru teringat nak survey note 7 ni. hehe dengar cerita Huawei p9 pun lawa dan cantik. habislah samsung lepas ni.

baca juga ; Harga Samsung note 7 di Malaysia !

Sekian

Jom like Page admin untuk info menarik !

0 comment... add one now

jom komen.. ^_^.. tinggal kan link blog korng juga k..t aku nk jalan2 yaa.. (^_^)