BUAT MACAM NI KALAU NAK BERJAYA !

BUAT MACAM NI KALAU NAK BERJAYA ! |  Pernah tak kita terfikir untuk berjaya ? pernah tak kita terfikir cara untuk kita berjaya ? Pernah ? kalau anda pernah berfikir macam itu tanda anda mempunyai peluang cerah untuk berjaya . Setiap manusia ingin berjaya namun tak ramai yang sanggup merealisasikan impian mereka untuk berjaya. Ada yang sanggup bermatian untuk berjaya dan ada juga yang sanggup ala kadar sahaja untuk berjaya. Anda bagaimana ? Kalau anda nak berjaya cuba buat macam ini .


CARA NAK BERJAYA DALAM HIDUP


Nak buat macam mana, Pertama, kita kena yakin dengan diri kita . Kalau kita tidak yakin dengan diri kita, macam mana orang lain nak yakin dengan kita . Yang kedua, Jangan buang masa dengan benda yang tidak berfaedah . Mulakan perancangan dan perbanyakkan plan mungking akan membantu kita bila kita memerlukan .

Selain itu, kalau kita nak berjaya, kita kena ada icon atau role model. Contoh , kalau dalam bidang blogger, korang perlu ada icon dan role model supaya korang boleh terus berjaya. Icon dan role model ini umpama sumber inspirasi kepada kita supaya kita tidak putus asa di tengah jalan . Sebenarnya setiap permulaan itu susah, tetapi adalagi susah daripada itu. apa dia ? nak maintain selepas bermula itu susah .

Nak tambah sikit lagi, mungkin ada dalam kalangan kita yang gemar buat pelaburan untuk berjaya ataupun mereka sendiri terlibat secara langsung dengan pelaburan. maka sebagai penguat semangat, korang bacalah entri >> Orang Malaysia yang berjaya tak akan buat 6 perkara mitos dalam pelaburan << entri ini berguna untuk setiap orang yang nak berjaya. Cumanya anda perlu letakkan 6 perkara tersebut di tempat anda dan berdasarkan apa yang anda nak berjaya.Insyaallah akan membantu .

Sekian.

Jom like Page admin untuk info menarik !

1 comment... add one now

At-Tarmizi At-Tarmizi September 24, 2016 at 9:54 PM
terima kasih atas perkongsian =)

jom komen.. ^_^.. tinggal kan link blog korng juga k..t aku nk jalan2 yaa.. (^_^)