3 CARA BANYAKKAN ENTRI BLOG !

12 September 2016

3 CARA BANYAKKAN ENTRI BLOG ! | Assalamualaikum ! wah2. makin sihat korng yerr hari nih..*mcm nmpk jerr kan..sangka baik..hehe " Cara Nak Banyakkan Entri " . korang yg newbie tu mesti hairan bila tengok blogger lain asyik update enti jerr..dah lah bnyak entri..lpas tuh best laak klau baca .Antara cara untuk banyakkan entri blog adalah 

3 CARA BANYAKKAN ENTRI BLOG !

1. Info

ceduk jer mana2 info dri newspaper ker internet dengan olahan ayat korang sendiri.. JANGAN copy n paste !!

kesian kt org yg tulis dri awal tuh..byngkan klau karya korang pun da org lain buat cm tuh ??
letak link yg korng refer ya !!

2. Merapu .

aikk..gedusshhh** ketuk kpla ..

hahaha..nmpk cm pelik..tp btul2 maa..

korang try update apa2 jer kt blog korang tuh..tk kira laa..entri korang makan apa hari nih..

" hari ni saya makan !! tp tk makan nasik laa..makan hati ngan kawan2 "

hahaha..lepas tuh..korang karanglah apa yg korng buat..korg tersepak batu kerr..tp make sure ada kena mngena laa yerr

jgn lak ttb jer ckp 

" saya tgh makan nasik ..ttb sya nmpk raksasa di depan kedai itu..kemudia ultraman dtg menewaskan raksasa tu..last skali , ultraman blnja saya makan nasi nasik sbb sya tgk dia lawan "

kan jdi pelik..klau budak2 kecik baca mungkin diorng akan gelak..org dewasa juga akan gelak..dlm hati t ckap laa 

" ish , ubai ni deman ke pa nih "

hahaha..

**seelok-eloknya jangan merapu apabila korang menulis entri yang berkaitan fakta . lebihkan entri bersifat ilmiah dan panduan. tengok sama keyword search supaya membantu korang dalam SEO untuk letakkan blog korang didalam first page google .

3. Draft

korang tgk kt dashboard korang ada draft kan..haa..klau ada benda menarik jer nak share..tulis dlm tuh..kdng2..kita selesai satu entri..tup tup ada idea lgi lak..tulis dlu kt situ..boleh jerr..nk publish terus tp..why not , kita tgk gak rate setiap entri yg kita buat..bru laa kita tau nk improve kt mana kan..

oklah..2 jerr kot..aku rasa 3 cara nak banyakkan entri blog cukup untuk membantu korang dalam membanyakkan entri blog korang .kalau korang nak tambah point, boleh komen di bawah k.huhu. akhir sekali, blog adalah medium anda untuk menulis, tulislah apa yang anda mahukan,tetapi letakkan satu ruang untuk pembaca korang supaya dapat membantu mereka dalam mencari maklumat . 

xoxo :P

p/s : menghitung hari, member2 pakat balik raya kt kampung halaman..aku nih nk merantau di hari raya ke-2..waaaa... :)

3 CARA BANYAKKAN ENTRI BLOG !

Entri 11 oktober 2013 diupdate semula pada 12 september 2016

8 ulasan:

  1. sabar je la ^^, beraya di perantauan..hehe ^^,

    BalasPadam
    Balasan
    1. heehhe...tk pe laa..nk raya ngan unta laa..:P

      Padam
  2. hehehe tak berapa merapu..terbaik saudara teruskan berblog.Selamat hari raya haji ya hari ini..solat pagi raya haji..ha ambil gambar

    BalasPadam
  3. Bagus idea ni, sy skrg ni pun tengah fikir mcm mn nk update hari2 dgn kesibukan harian..

    BalasPadam
  4. Tk. Panduan yang berguna.
    Salam Aidiladha.

    BalasPadam

Kataubaid© .