BANYAKNYA GAMBAR MAKANAN !

GAMBAR MAKANAN KETIKA PUASA | Masuk ramadhan hari ke 4 , alhamdulillah masing-masing masih di beri kekuatan untuk terus berpuasa pada hari  ini. Kalau korang perasan, banyak gambar-gambar makanan yang telah di post dan berada di time line ketika waktu berpuasa . Berbanding pada 1 ramadhan baru-baru ini, kita semua masih boleh menahan diri dari meng uplode gambar makanan di media sosial. tetapi sekarang, ia sudah berkurang sedikit demi sedikit perasaan tersebut. Nah, sekarang skroll je time line, penuh dengan gambar makanan yang di kongsi ?
GAMBAR MAKANAN KETIKA PUASA

Salah ke Upload gambar makanan ketika bulan puasa ?

Tak salah, cumanya bimbang ada sahabat-sahabat kita yang tidak mampu menahan diri mereka dari pada melihat makanan-makanan yang sedap di paparkan di depan mereka . Mungkin akan ada yang mengatakan " lantak dialah, dia yang tak tahan.bukan aku ". dalam hal ini unsur diplomasi memainkan peranan penting dalam hidup masyarakat.

Kita lihat ramai yang tidak suka akan gambar makanan yang di tayangkan di media sosial ketika bulan puasa berbanding mereka yang suka. jadi apa salahnya kalau kita beralah dan meraikan sahabat-sahabat kita yang lain . semoga amal puasa kita di terima .

Kalau di bandingkan awal ramadhan hari tu dan hari ini, perbezaan ketara yang amat sangat. pada awal ramadhan , tak banyak gambar makanan dan sekarang sudah banyak dan masih mengira kebanyakkannya . aku tak kisah kalau korang upload kerana tugas korang. contohnya blogger, dia memang kena upload gambar sebabnya dah tugasnya mereview makanan . okay itu bagi aku tk apa.

Kalau yang tiada apa-apa kepentingan untuk upload , maka tak yah la upload. kita upload lepas berbuka tk pa. hehe bukan apa, kita tak tahu sahabat-sahabat kita berbuka dengan apa hari tu. mungkin ada yang kurang mampu. hanya makan roti kering sahaja. adakah kita nk mengguriskan hati mereka ? Islam ajar agar kita menghormati orang lain selagi mampu.

kalau korang teruskan upload pun tak apa, aku bagi pandangan sahaja, sebab ramai jug ayang merungut apabila gambar makanan berkeliaran di timeline mereka . jadi, sama-samalah kita berwaspada dengan apa yang kita buat.

selamat berpuasa.

sekian.

Jom like Page admin untuk info menarik !

0 comment... add one now

jom komen.. ^_^.. tinggal kan link blog korng juga k..t aku nk jalan2 yaa.. (^_^)