SALAM BROWSER PELAYAR INTERNET VERSI ISLAMIK

SALAM BROWSER I Baru-baru ini ,Viral di media sosial seperti facebook mengenai satu laman web baru yang di katakan lebih baik dan mesra pengguna beragama islam telah di lancarkan . Salam Browser merupakan pelayar internet versi islamik sebagai alternatif baru selain dari goggle chrome dan sebagainya .

Fungsinya lebih kurang sama dengan Google Chrome , cumanya ia lebih islamis dengan ada paparan Hadis di setiap new tab . Selain itu, Salam Browser juga mempunyai Data Saver . Fungsinya adalah untuk mengurangkan penggunaan data bagi pengguna Salam Browser.

SALAM BROWSER PELAYAR INTERNET VERSI ISLAMIK

SALAM BROWSER PELAYAR INTERNET VERSI ISLAMIK



CARA MENGGUNAKAN SALAM BROWSER/ CARA DOWNLOAD SALAM BROWSER !

1. Korang Search Salam Browser di google atau korang klik sini - https://salambrowser.com/en/
2. Download Software Salam Browser .
3. Install dalam laptop atau PC anda .
4. Cuba buka setelah selesai install
5 . Selamat menggunakan Salam Browser.
SALAM BROWSER PELAYAR INTERNET VERSI ISLAMIK

Antara ciri-ciri lain adalah salam browser ini juga mempunyai extension seperti mana google chrome. Jika korang pengguna google chrome, aku rasa korang tak da masalah nak menggunakan salam Browser ini.

SALAM BROWSER PELAYAR INTERNET VERSI ISLAMIK

SALAM BROWSER PELAYAR INTERNET VERSI ISLAMIK
gambaran bila korang buka salam browser
Tidak salah mencuba benda baru, mungkin peringkat awal ada kekurangan mahupun kelebihan , yang penting Orang Malaysia mampu mewujudkan browser sendiri dengan niat untuk mengelakkan ummat Islam secara khususnya terlibat dalam kancah maksiat .

korang cubalah salam browser , aku pun tengah cuba ni. :)

sekian.

p/s : korang pakai browser baru ke tu ? hehe oh ya, nak tanya ,  korang kaki selfie ? pernah tak korang terfikir yang selfie korang tu betul tatu tidak ? nak jadi legend dengan berselfie . Tengok sini .



Jom like Page admin untuk info menarik !

0 comment... add one now

jom komen.. ^_^.. tinggal kan link blog korng juga k..t aku nk jalan2 yaa.. (^_^)