MENU MUSIM DURIAN YANG PALING LAKU ! KALAU KORANG MENIAGA MESTI UNTUNG !

MENU MUSIM DURIAN I Sejak Musim Durian melanda kawasan-kawasan di Pulau Pinang  , boleh di katakan hampir setiap hari mesti ada ja yang menjual durian di kedai-kedai kecil di tepi-tepi jalan. Pendek kata, rezeki tak putus-putus kalau orang yang meniaga durian .Antara kawasan yang banyak Durian di Pulau Pinang adalah kawasan Teluk Kumbar dan juga Balik Pulau.

Kalau korang on the way ke balik pulau, mesti korang akan nampak banyak gerai yang menjual durian di tepi jalan. cumanya hati-hati dengan harga, takut ada yang kena tipu je. hehehe takut juga ada yang ambil kesempatan .



MENU MUSIM DURIAN
gambar google

Baik, ada 2 Menu yang aku nampak paling laris apabila musim Durian Menjelma. Menu tersebut adalah :


  • Cendol Pulut Durian
  • Air Batu Campur Durian


Tahun ni aku nampak, Cendol Pulut Durian agak laris dan banyak juga peniaga yang mencuba nasib menjual di sekita kawasan bayan lepas ni. Aku memang tak cuba la, sebab aku tak makan durian. hehehe sedihkan. haha tak pa lah. aku sanggup tak makan durian. bau dia perghh.

Aku pun dapat info di negeri-negeri lain pun dah ada yang menjual durian dan cendol pulut durian. korang dah try ke ? jom komen dekat bawah tempat mana yang best. nanti aku update satu entri post tentang tempat makan cendul pulut sedap di malaysia. komen tau, huhu

Mungkin ada yang belum cuba cendol pulut durian atau pun ada yang belum pernah berniaga cendol pulut durian. korang boleh la cuba. mana tau rezeki korang menjual durian dan menarik minat orang ramai ke kan.

Apa-apa pun, musim durian sentiasa meriah dengan pengunjung  yang gemar makan durian . tetapi harus di ingatkan , kesihatan jangan lupa jaga. takut-takut ada yang darah tinggi, kencing manis nanti .hehe ramadhan pun dah nak sampai. hehe membebel pulak aku ni.

Enjoy your day makan durian ya ! mai la penang.

sekian, huhu

Jom like Page admin untuk info menarik !

1 comment... add one now

Diana Rashid Diana Rashid May 21, 2016 at 10:52 PM
kalau kat belah2 sebarang prai ni tak tau la kat mana..tak jalan2 lagi..Tak jumpa pun lagi orang berniaga cendol pulut derian kat belah2 ni..kat belah perda sana la kot ada..Biasa kat sini kalau melayu jual murah, tapi kalau cina memang mahai la...tengok kat pasar malam alma tu melayu punya derian murah ja..Cina jual sekilo sampai rm20.

jom komen.. ^_^.. tinggal kan link blog korng juga k..t aku nk jalan2 yaa.. (^_^)