RESEPI GORENG BURGER SEDAP !


RESEPI MUDAH I Kalau nak masak something mesti kita akan fikir satu perkara " sedap tak aku masak nanti ? " betul tak ?. hehehe kalau kita tak cuba kita tak tau. Semalam aku try masak setelah hampir setahun tak masak. hehe aku goreng burger jerr. tu pun aku edit-edit ja. hahaha saja nak asah skill cara memasak burger dengan betul. aceceeecee
resepi burger mudah
gambar sekadar hiasan

Semalam aku goreng burger , lepas tu aku tambah butter dengan lada sikit. Hasilnya , perrghhh luar biasa. haha sebenarnya resepi ni kalau korang pergi kedai burger, depa pun buat macam ni. Jadi aku try la goreng sendiri dekat rumah. dan berhasil ! .

Kalau nak sedap lagi tambah kicap sikit. Mudah dan cepat . Burger ni senang nak goreng, tapi kalau terlajak goreng , alamatnya hangus lerr. hehe korang selalu goreng burger makan dengan apa ? ce share sikit. hehe

Barang yang aku guna :

1.Burger Ramly
2. Butter
3. Lada
4. siap !

Korang kalau nak luang masa  dekat rumah, antara aktiviti yang boleh korang lakukan adalah memasak bersama-sama, sure kualiti masa dengan keluarga terjamin dan di hargai. Macam dalam Entri dari oh bulan  ini, dia liskan aktiviti yang korang boleh lakukan , tanpa mengeluarkan duit yang banyak. korang tengok la, kot-kot membantu.

Nyum-nyum, sedap sangat makan burger. :)

sekian,
Jom like Page admin untuk info menarik !

0 comment... add one now

jom komen.. ^_^.. tinggal kan link blog korng juga k..t aku nk jalan2 yaa.. (^_^)