APABILA KUCING LEBIH FEMES DARI MANUSIA !


KUCING I Sejak dua menjak ini, makin banyak pulak facebook page yang mengetengahkan cerita haiwan kesayangan ramai iaitu kucing . Kucing terkenal dengan sifat kemanjaan dan kasih sayang menjadikan mereka haiwan yang paling di sukai oleh manusia . Bahkan , kisah kucing ini juga di rakamkan dalam sejarah Islam apabila seorang sahabat Rasulullah di gelar dengan gelaran Abu Hurairah kerana beliau gemar membela kucing .

Hari ini banyak kucing sudah semakin fames dan terkenal, Jep, medan ,Fluffy dan macma-macam lagi nama yang semakin meningkat naik . Mereka naik atas usaha pemilik mereka untuk menghiburkan manusia yang penuh dengan masalah .

Oh My Jep
Jep nak pi mana tu !

Kebaikkan yang ada pada kucing , apabila kita hanya melihat telatah mereka, kita mampu tersenyum sendiri dan hati berbunga-bunga . sebab tu kalau korang buka page kucing terutamanya page Oh My Jep , pasti korang akan tersenym melihat jep si Ceo sebuah syarikat itu. hahaha

Kelebihan yang Allah kurniakan kepada makhluknya bernama Haiwan untuk manusia ambil pengajaran. Mereka walaupun tidak berakal tetapi mampu menghiburkan manusia yang berakal. hebatkan . kita sesama kita pun sealalu bermusuh antara satu sama lain.

Ambillah pengajaran di sebalik kefemesan mereka yakni kucing-kucing ini , pasti ada hikamha kepada kehidupan kita. bukan semata-mata hiburan untuk kita . Mungkin ada yang tak minat kucing atau dalam kata lain takut dengan kucing akan rasa lain dari apa yang kita rasa. tak pe, jangan takut, kucing tak makan orang, gigit tu mungkin hahaha

Oh My Jep
cantiktak baju jep

kalau ada masalah , korang buka dan tengoklah gelagat kucing-kucing dekat page, kalau korang ada kucing apa lagi tunggu gomol je lahh.. hahah kucing allah ciptakan dengan bulu yang lembut. dengan bulu yang lebut ini mampu menenangkan hati manusia bila mereka stress,

Semoga kita mengambil pengajara dari setiap apa yang berlaku .

sekian .

Jom like Page admin untuk info menarik !

3 comments.. read them below or add one

Umie Yana Umie Yana March 1, 2016 at 10:04 AM
Betul tu.. tengok gelagat kucing2 ni pun dah tersenyum.. hehe
lagi2 si jep tu, suka tengok muka dia bila buat muka "whatever"..haha
Khamsi Abdullah Khamsi Abdullah March 1, 2016 at 1:27 PM
baru ni ada baca pasal kucing dengan mata paling cantik di dunia.. peh.. memang menimbulkan kegeraman.
Khalid Kyle Khalid Kyle March 1, 2016 at 6:00 PM
Geram je tgk jep tu, muke memanjang je blurr

Jom Terjah! >> Review Produk Kecantikan & Kesihatan Antarabangsa Terbaik Keluaran RF3 World FirMax3 Malaysia :)

jom komen.. ^_^.. tinggal kan link blog korng juga k..t aku nk jalan2 yaa.. (^_^)