TEMPAT MENARIK DI BALIK PULAU, PULAU PINANG !


TEMPAT PELANCONGAN DI PULAU PINANG I Lama agaknya aku tk update pasal travel kan. kali ini aku nak cerita pasal kampung aku sendiri aiaitu Balik Pulau, Pulau Pinang. Kawasan ini merupakan kawasan yang terkenal dengan dudun Durian di Pulau Pinang. bila pelancong mai pulau pinang, pastinya tempat ini menjadi tumpuan.
TEMPAT MENARIK DI BALIK PULAU, PULAU PINANG !
sumber google.com
cumanya, kali ini aku tak fokuskan dekat durian sebab sekarang bukan musimnya. jadi aku fokuskan kepada 3 tempat ini untuk tatapan dan bacaan korang semua .


1. Pantai Pasir Panjang

Pantai ini agak dalam atau terpencil sikit dari perhatian orang, namun untuk orang tempatan di kawasan balik pulau pasti depa kenai pantai ni. luas dan cantik macam dalam gambar dekat bawah ni. pastinya , pengalaman indah jika berkelah bersama keluarga . *follow Ig aku tau ! :)




2. Laksa Janggus .

Aku pernah review laksa ni banyak kali dekat blog aku, dan  rasanya memang tidak mengecewakan. Pernah juga masuk dalam jalan-jalan cari makan di tv3  dahulu. terletak di bahgian pulau betonng menjadi pengalaman bercuti anda di pulau pinang satu yang menakjubkan.

3. Street Art .

korang tahu gambar-gambar di bawah ni adalah hasil karya seorang rakyat rusia . Beliau melukis gambar ini  dengan sendiri . satu hasil karya seni yang tidak dapat di ganti. semoga ia terpelihara hasilnya .
TEMPAT MENARIK DI BALIK PULAU, PULAU PINANG !
sumber google.com

Begitulah yang aku dapat kongsikan dengan korang mengenai kawasan Balik Pulau ,Pulau Pinang. ada juga aktiviti ATV di sini yang baru bermula, nanti aku try pi review dulu ya. baru aku update dekat blog. jemput mai penang !

sekian. 


Jom like Page admin untuk info menarik !

0 comment... add one now

jom komen.. ^_^.. tinggal kan link blog korng juga k..t aku nk jalan2 yaa.. (^_^)