PEMINAT BOLA SEPAK IRI HATI DENGAN PASUKAN PULAU PINANG !


PULAU PINANG FA I Selepas jaringan menarik yang di jaringkan oleh Penyerang Pulau Pinang , Faiz Subri ketika menentang pahang baru-baru ini . Nama negeri PulauPinang terus menjadi sebutan seluruh pelusuk negara . Ramai yang menyokong di sebalik kejayaan pulau pinang MENEWASKAN Pahang Fc pada malam itu.

Namun semalam kelihatan ramai haters-hater yng bersembunyi ketika jaringan gol faiz subri viral tempoh hari keluar dari gua mereka untuk menghentam kekalahan Pulau Pinang kepada Kuatan FA. " itulahh riak sangat " , " gol terbaik bla bla bla " . banyak komen aku baca, kebanyakkan menghentam pulau pinang .

PASUKAN PULAU PINANG

Bagi aku, tak kisah pun kalah dan menang , team penang baru masuk liga super kot. biasa lah up and down .tapi kami tetap di belakang pemain-pemain kami dan team kami . menang sama-sama , kalah sama-sama . nak kutuk pulau pinang sebab tak boleh kekalkan record kemenangan menentang pahang baru ini , silakan . biar orang yang di stadium sahaja yang tahu apa yang berlaku.

Mungkin faiz subri atau team pulau pinang bukan team dan player mereka. maka mereka boleh la kutuk dan keji , aku rasa kalau lah yang score tu team dan player depa, mesti depa pun akan senyap sahaja. tak pa, aku faham dan itulah bola sepak .

PASUKAN PULAU PINANG

Sepatutnya, rakyat malaysia bangga dan menyokong dengan faiz subri sebab dia score gol yang menakjubkan . Ni tak berlaku sebaliknya , dah lah kutuk kondem lagi. ermm. patut lah skop atau lanskap liga malaysia ni bersifat puak- puak . walaupun satu player menyumbangkan untuk negara. ia tetap di kira kenegerian . aku kata ni bukan semua ada sikit dok buat perangai macam tu. dan ramai yang menyokong player tak kira mana-mana pasukan.

Good Luck untuk semua team yang bertanding dalam liga super dan piala fa. semoga berjaya dengan jayany dalam saingan korang . Haria Penang Haria . jang terlau dengki dan jeles dengan orang. normal lah bila menang kita nak bersorak riang. bila kalah kita nak berdiam diri. itu bola sepak.

sekian.
Jom like Page admin untuk info menarik !

1 comment... add one now

Khamsi Abdullah Khamsi Abdullah February 21, 2016 at 6:43 PM
Saya tak minat sangat bola. Kalau free jom join GA saya:

http://www.stanzaku.com/2016/02/ga-header-blog-logo-atau-cover-photo-fb.html

jom komen.. ^_^.. tinggal kan link blog korng juga k..t aku nk jalan2 yaa.. (^_^)