8 KERJA SAMBILAN PALING POPULAR UNTUK TAHUN 2016

7 Februari 2016


SENARAI KERJA SAMBILAN PALING POPULAR 2016 I Kerja sambilan merupakan kerja yang di lakukan untuk menambah pendapatan harian. Kerja Sambilan juga membantu seseorang menambah pengalaman hidup terutama bagi yang masih muda .

8 KERJA SAMBILAN PALING POPULAR UNTUK TAHUN 2016

Menurut Sinar Harian , 8 kerja sambilan yang di senaraikan sebagai kerja sambilan paling popular pada tahun 2016 .

1. Pegawai Promosi
2. Pembantu Jualan.
3. Bekerja di Restoran Makanan Segera .
4. Blogger
5. Pensyarah/Guru Sambilan
6. Despatch/Runner
7. Ejen Jualan.
8. Perunding Kewangan .

Blogger pun tersenarai dalam 8 kerja sambilan. wah, hebat juga jadi blogger ni. hahaha Kalau nak jadi blogger, hati kena kental dan kuat. tak boleh hangat-hangat tahi ayam je. Blog kena rajin update. kalau tak update bersawang la jawabnya, lepas tu cakap apsal blog aku tak boleh jana pendapatan .

hehe itu hanya sedikit nasihat sahaja.usaha tangga kejayaan. Man Jadda,wa jada . sapa yang berusaha pasti berjaya. Ingat, walau apa pun kerjaya kita, kerja lah dengan ikhlas. niat dalam hati nak jadi kaya untuk membantu agama Allah.

sekian.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Kataubaid© .