8 KERJA SAMBILAN PALING POPULAR UNTUK TAHUN 2016


SENARAI KERJA SAMBILAN PALING POPULAR 2016 I Kerja sambilan merupakan kerja yang di lakukan untuk menambah pendapatan harian. Kerja Sambilan juga membantu seseorang menambah pengalaman hidup terutama bagi yang masih muda .

8 KERJA SAMBILAN PALING POPULAR UNTUK TAHUN 2016

Menurut Sinar Harian , 8 kerja sambilan yang di senaraikan sebagai kerja sambilan paling popular pada tahun 2016 .

1. Pegawai Promosi
2. Pembantu Jualan.
3. Bekerja di Restoran Makanan Segera .
4. Blogger
5. Pensyarah/Guru Sambilan
6. Despatch/Runner
7. Ejen Jualan.
8. Perunding Kewangan .

Blogger pun tersenarai dalam 8 kerja sambilan. wah, hebat juga jadi blogger ni. hahaha Kalau nak jadi blogger, hati kena kental dan kuat. tak boleh hangat-hangat tahi ayam je. Blog kena rajin update. kalau tak update bersawang la jawabnya, lepas tu cakap apsal blog aku tak boleh jana pendapatan .

hehe itu hanya sedikit nasihat sahaja.usaha tangga kejayaan. Man Jadda,wa jada . sapa yang berusaha pasti berjaya. Ingat, walau apa pun kerjaya kita, kerja lah dengan ikhlas. niat dalam hati nak jadi kaya untuk membantu agama Allah.

sekian.


Jom like Page admin untuk info menarik !

0 comment... add one now

jom komen.. ^_^.. tinggal kan link blog korng juga k..t aku nk jalan2 yaa.. (^_^)