TEMPAT PERCUTIAN IDAMAN I HONG KONG !


Tempat Menarik Untuk Bercuti I Hong Kong terkenal dengan pelakon hebat iaitu Bruce Lee dan Jackie chan. Bila aku tonton filem lakonan depa, aku mesti terpegun tengok bangunan-bangun mencakar langit. walaupun filem tu dah lama dan agak berkurun . Terbaru, aku tengok Runningman yang juga buat pengambaran di Hong Kong. Aku tak ingat episod berapa. hahaha

Yang pastinya, aku dah masukkan hongkong sebagai salah satu daripada tempat untuk aku melawat. tapi aku tak target dalam masa terdekat. sekurang-kurangnya sekali dalam seumur hidup. hehe . melihat kepada ekonomi dunia sekarang, banyak lagi yang perlu di utamakan berbanding pergi bercuti. Aku cerita ini, adalah kehidupan aku, kehidupan kita berbeza. hehe

Bercuti di hong kong
gambar ni aku google je

nanti korang ingat ubai ni tak bagi aku pergi ke hongkong ke ? hahaha  sebenarnya yang atas ni target aku. rezeki kita masing-masing kan. korang pergi dulu, tapi korang wajib buat satu benda. apa dia ? beli hadiah dekat aku. hahaha. nak alamat boleh je pm aku. *gigih nak hadiah sgt ni. hahaha

berbalik kepada hongkong , Ada beberapa tempat yang aku dah tengok dan teringin nak pergi.Ini semua runningman punya pasal la ni. hahaha tempat kumpal ji sukjin,gary dan Kwang soo dapat. Tempat tu atas bukit.dari situ  korang boleh melihat kawasan hongkong .  Nama tempat tu adalah Victoria Peak .

Bercuti di hong kong
gambar ni aku google je

Gambar dekat atas ni adalah gambar di Atas bukit kalau korang pergi tempat yang bernama Victoria Peak . Tempat Runningman shoot  yang aku kata tadi.cantikkan pemandangan di sana. romantik sikit la kata kan.teringin betul nak pergi tempat ni. harap-harap di makbulkan doa kita la kan. korang yang pernah pergi ke Hong Kong , apa pengalaman yang best dekat sana ? kongsikan dengan aku, kalau ada link blog sendiri. boleh share dengan aku. nanti aku boleh baca :)

Bagi yang tak pernah pergi macam aku ini. aku cadangkan korang tengok dan baca ( 7 Sebab kenapa pilih HongKong sebagai Destinasi Percutian )Anda . Depa senarai 7, banyak betui wei. teringin nak makan dim sum. haha ada orang melayu buat tak ? haha 

Korang jangan lupa baca link yang aku bagi tu . Membantu korang dalam merancang percutian ke Hongkong . Sebab apa number 7 tu banyak ikan emas ? haa, korang kena lah baca tau ! hehe

sekian.






Jom like Page admin untuk info menarik !

1 comment... add one now

Sally Samsaiman Sally Samsaiman January 14, 2016 at 8:43 PM
mmg teringin nak g sana...huhuhu...tapi xtau laaa bilaa...dah klik dah :P

jom komen.. ^_^.. tinggal kan link blog korng juga k..t aku nk jalan2 yaa.. (^_^)